REVOLUTIONERANDE DÄCK FÖR ELFORDON

VI UTRUSTAR HÄLFTEN AV ALLA BILMÄRKEN SOM PRODUCERAR ELBILAR(1) - OCH DET ÄR INGEN SLUMP!

Våra ingenjörer arbetar tillsammans med ledande elbilstillverkare som bland andra Porsche, Tesla, Mercedes-AMG, BMW, Volkswagen, Ford och Hyundai för att designa däck som ger optimal presetanda för elbilsägare, och som gör elbilkörning mer njutbart.

Motion For Life, Michelin - EV 15s - USA

ALLA VÅRA DÄCK ÄR ANPASSADE FÖR ELBILAR

På grund av batteriet är elfordon tyngre än motsvarande fordon med förbränningsmotor, men elfordonet kan ändå skryta med snabbare acceleration vid start. Det i kombination med ett högt vridmoment, en tystare motor och den ständiga strävan efter längre batteriräckvidd, gör att kraven på elbilsdäck är extremt högt ställda.

Michelin and electric vehicles

OPTIMERA DÄCKPRESTANDAN FÖR DITT ELFORDON

Att utrusta din elbil med rätt däck säkerställer att du får en optimal prestanda kopplat till räckvidd, lång livslängd (kilometer), tystare körupplevelse och ökad  säkerhet(2) - samtidigt som du får ut det mesta av din körning!

EVs need low rolling resistance tyres.

Kör längre mellan varje laddning

För att maximera batteriräckvidden behöver elbilsdäck ha ett lågt rullmotstånd. Sedan vi utvecklade MICHELIN EnergyTM-däcket 1992 har vi mer än halverat rullmotståndet på våra bildäck(3). Idag erbjuder vi däck, som MICHELIN Pilot Sport EV, med en utökad räckvidd med upp till 60 km, tack vare ett lågt rullmotstånd(4).

EVs need high longevity tyres

Förläng körsträckan för dina däck

Elbilar behöver däck med lång livslängd. Högt vridmoment och tunt batteri påverkar slitaget på däcken. 1946 utvecklade vi MICHELIN X, det första radialdäcket, som avsevärt ökade våra däcks hållbarhet (med 2-3 gånger).

Sedan dess har vi fortsatt att erbjuda däck med lång livslängd.

The range challenge of electric cars

GÖR DIG REDO FÖR ELDRIVEN KÖRNING - MED VÅRA TIPS & RÅD

MICHELIN e.PRIMACY tyre

MICHELIN e.PRIMACY

MICHELIN e.PRIMACY-däcket är designat för att minska energiförbrukningen(6) för personbilar. Det är utvalt av biltillverkare som utrustning till el- och hybridbilar och andra fordon med låg bränsleförbrukning.

MICHELIN eBIKE TYRES

Däck för elcyklar

MICHELIN e-WILD-däcket är designat för att optimera batteritiden, däckets livslängd och kraftöverföring. Visste du att 70% av våra däck är kompatibla med elcyklar?

FRÅN PIONJÄRER TILL DEN NYA GENERATIONEN AV ELBILAR

I mer än 100 år har vi designat innovativa mobilitetslösningar, som både lever upp till förarnas förväntningar och minimerar deras miljöpåverkan.

In 1899, Michelin developed the tyres for the “La Jamais Contente”

Elektriska utmaningar genom åren

1899 utvecklade Michelin däcken till "La Jamais Contente", det första elfordonet som kom upp i mer än 100 km/h.

Designing energy savings tyres

Design av hållbara och energisnåla däck

Det började med den revolutionerande arkitekturen hos MICHELIN X radialdäck redan 1946, och följdes upp med MICHELIN ENERGYTM-däcket 1992, då vi introducerade kiseldioxid i gummiblandningen. Våra innovationer har lett till avsevärda ökningar av däckens livslängd och stora energibesparingar(8).

Har du sett det första däcket för elbussar?

LÄS MER OM VARFÖR DU SKA VÄLJA MICHELIN en däckserie som kombinerar säkerhet, livslängd, respekt för miljön och ökad laddningskapacitet.
Med detta nya däcksortiment stödjer Michelin övergången till renare, effektivare eldrivna transportlösningar. En viktig drivkraft för en hållbar stadsmiljö.

Good News - EBUS

LÄS MER OM VARFÖR DU SKA VÄLJA MICHELIN:

map search desktop

Hitta en MICHELIN-återförsäljare nära dig

Sök efter
Adress, stad eller postnummer
Car
Hitta mig
Sök

Juridiska omnämnanden

(1) Källa: Michelin Automotive Original Equipment Department - intern databasanalys i december 2021.

(2) Resultaten kan variera beroende på fordon, däckserie och -storlek, hastighet och väglag.

(3) Däckens rullmotstånd har delats med 2 för MICHELIN Energy (RR>12kg/T) jämfört med MICHELIN e.Primacy och MICHELIN Pilot sport EV (RR <5kg/T) 

(4) MICHELIN Acoustic Technology minskar den upplevda ljudnivån inne i bilen, med nästan 20 % (Intern ljudmätning, utförd 2020 på storlek 245/45 R19 på KIA Cadenza. Ljudnivå mätt i området "170-230Hz". ) Resultaten kan variera beroende på fordon, däckserie och -storlek, hastighet och väglag.

(5) I nyskick genererar MICHELIN e.PRIMACY i genomsnitt 2kg/t mindre rullmotstånd än konkurrenterna. Det motsvarar bränsleförbrukningsminskning på upp till 0,21 l/100 km för en VW Golf 7 1,5 TSI eller motsvarande vinst på upp till 7 % i batteriräckvidd för en VW e.Golf. Energiförbrukning betyder bensin för bensindrivna- och hybridfordon, och el för elfordon.

(6) Mycket lågt rullmotstånd tack vare nya "Electric ready", ett kiseldioxidbaserade material med mycket låg effektförlust, som gör att batteriet håller längre än med ursprungliga MICHELIN City Grip-däcket. (Modellering av effektförlust mellan 100/80 - 14 M/C 48S CITY GRIP SAVER TL och  CITY GRIP. Gjord på Michelin Research Centre i Frankrike, i juli 2018)​. Mer information på: https://www.michelin.co.uk/motorbike/tyres/michelin-city-grip-saver 

(7) Låg bränsleförbrukning - MICHELIN ENERGY SAVER+ har utsetts av AutoBild som "Eco Champion" 2013

(8) Läs mer på https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/for-the-planet/environmental-approach 

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.