header

Bästa vinterdäck ranking

Vinterdäck är speciellt utformade för att körningen ska vara säker i temperaturer under 7°C, vare sig vägarna är snötäckta eller ej.

Vilka är de bästa vinterdäcken för din bil? I den här artikeln presenterar MICHELIN sina bästa vinterdäck de oberoende däcktestarnas åsikter om vart och ett av däcken, efter att ha testat däckens prestanda i vinterförhållanden.

3PMSF-märket hjälper dig att känna igen ett bra vinterdäck

3PMSF-märket indikerar att däcket garanterar säkerhet och mobilitet på snö.

Denna märkning utfärdas av ett certifierat laboratorium efter att ha testat däcket i enlighet med en standardiserad och regelmässig metod, och uppfyller den prestandanivå som krävs för säkerhet och mobilitet på snö.

Denna märkning håller gradvis på att bli standarden för att identifiera ett bra vinterdäck.
3PMSF-symbolen (3 Peak Mountain Snow Flake) känns lätt igen: en snöflinga omgiven av tre bergstoppar. I enlighet med bestämmelserna åtföljs det systematiskt av logotypen M+Svinterdäckets sidovägg.

Vart och ett av däcken som visas nedan är märkt med 3PMSF.

MICHELIN Alpin 6

MICHELIN Alpin 6 vinterdäck ger mycket höga säkerhetsnivåer som håller i besvärliga vinterförhållanden.

 • #1 vid bromsning och dragkraft i snö, när de används
 • Mycket bra säkerhet för att hålla i besvärliga vinterförhållanden (3PMSF)
 • Mycket lång hållbarhet
 • Innovativ slitageindikator

 

MICHELIN Alpin 6 priser

MICHELIN Alpin 6 var med på 8 pallplatser i de viktigaste europeiska däcktesterna.

2021 rankade ADAC det som "Bra" i ett jämförande test av 18 vinterdäck 225/50 R17 och 16 däck 195/65 R16 och AUTO BILD rankade det “Exemplariskt” i ett jämförande test av 50 vinterdäck 205/55 R16.

2020 rankades MICHELIN Alpin 6 som "Bra" av ADAC (ett jämförande test av 15 vinterdäck 205/55 R16) och rankades som "Mycket bra" av Auto Motor Sport (ett jämförande test av 10 vinterdäck 225/50 R17)

Mycket balanserat däck, mycket bra hållbarhetsnivå, bra på torra och våta vägar och på snö”, sade ADAC under 2020. De uttalade även: "Michelin Alpin 6 visar minst tecken på slitage.

2019 rankades MICHELIN Alpin 6 som "exemplariskt" av AUTO BILD (ett jämförande test av 53 vinterdäck 225/45 R17)

MICHELIN Pilot Alpin 5

MICHELIN Pilot Alpin 5 vinterdäck tillhandahåller höga nivåer av precision vid bromsning och körning för bilar med hög prestanda som kör i vinterförhållanden.

 • Mycket bra kontroll- och körprecision på våta vägar och i snöförhållanden (3PMSF)
 • Reducerade bromsavstånd för säker vinterkörning
 • Ett av de ledande vinterdäcken vad gäller hållbarhet och bränsleförbrukning


MICHELIN Pilot Alpin 5 var med på 6 av 6 pallplatser i de viktigaste europeiska däcktesterna.

MICHELIN Pilot Alpin 5 priser

Under 2021 var MICHELIN Pilot Alpin 5 testvinnare i Tyre Reviews i ett jämförande test av 9 vinterdäck 225/40 R18, testvinnare i AUTO BILD:s sportbilstest i ett jämförande test av 12 vinterdäck 225/45 R18 – 245/40 R18 och testvinnare i SPORT AUTO-testet i ett jämförande test av 6 vinterdäck 255/40 R18.

Det bästa däcket och därmed vinnare av testet är Pilot Alpin 5 18-tumsdäck från Michelin. Endast dessa kombinerar korta bromsavstånd och bästa prestanda på snö med stark bromsförmåga och balanserad kördynamik på vägarna”, sade SPORT AUTO.


Under 2020 var MICHELIN Pilot Alpin 5 testvinnare och klassificerat som "bra" av ADAC i ett jämförande test av 13 vinterdäck 235/55 R17, testvinnare och betygsatt som "exemplariskt" och ”Eco-champion" av AUTO BILD in ett jämförande test av 51 vinterdäck 245/45 R18.

Testvinnare med övertygande lämplighet för snö, dynamiska egenskaper för körning på vått och torrt underlag, korta bromsavstånd, mycket bra miltal, bra balans mellan pris och prestanda”, sade AUTO BILD in 2020.

"
Välbalanserade däck. Bäst rankade på torrt och snöunderlag”, sade ADAC under 2020.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV vinterdäck är utformade för säkerhet och hög prestanda på alla vintervägar.

 • Kontroll- och körprecision på snö
 • Utmärkt bromsförmåga på snö(3PMSF)
 • Utmärkt dragkraft i snö för smidig rörlighet på vintern
 • Förstärkt sidovägg för SUV robusthet och bästa hållbarhet


MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV var med på 2 av 2 pallplatser i de viktigaste europeiska däcktesterna.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV priser

Under 2021 var MICHELIN Pilot Alpin 5 testvinnare och klassificerat som "bra" av ADAC i ett jämförande test av 10 vinterdäck 235/55 R17, testvinnare och betygsatt som "exemplariskt" och ”Eco-champion" av AUTO BILD in ett jämförande test av 10 vinterdäck 235/55 R18.

Snö är hans specialitet men Pilot Alpin 5 erbjuder också oerhört höga säkerhetsmarginaler”, sade Auto Zeitung.

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.