pilot sport 4 suv fr

SÅ ANSLUTER RFID DÄCK TILL DERAS EKOSYSTEM

RFID (Radio Frequency IDentification) är en teknik som använder radiofrekvens för att memorera, lagra och spela in data på en enhet och hämta upp det på distans.

Tekniken är integrerad i däcken redan i designstadiet och garanterar tillförlitlig identifiering: en unik identifierare som inte kan förfalskas, som kan läsas oavsett däckets tillstånd och som fungerar hela vägen fram till återvinning.

Vilka är fördelarna med RFID?

RFID-tekniken förbättrar spårbarhet, effektivitet och säkerhet under hela däckets livscykel inklusive återvinning. RFID är erkänd som marknadsstandard.

RFID möjliggör också bättre garanti- och reklamationshantering, optimerad däckövervakning, särskilt under sommar-/vinterdäcksrotation. Samt ger förbättrade möjligheter för fordonsövervakning och förebyggande underhåll.

RFID används redan på lastbilsdäck och inom motorsport, nu är ambitionen att integrera tekniken på alla MICHELINs lätta fordonsdäck till 2024.

Hur fungerar RFID-tekniken? 

Upptäck hur RFID stöder däcket under hela dess livscykel: från tillverkning till återvinning.

What is RFID? Why RFID in tires?

Fördelarna med RFID

microsoftteams image 26

Trygghet och säkerhet

I framtiden kommer denna teknik att göra det möjligt för dig att hålla bättre koll på dina däck tack vare viktig information som: märke, modell, storlek, identifikationsnummer... Så att du kan fortsätta köra säkert.

Förbättrad däckövervakning och underhåll

Tack vare informationen från RFID-tekniken kommer din bilhandlare att kunna förbättra underhållet av dina däck och optimera dina däckbyten (från vinterdäck till sommardäck till exempel)

microsoftteams image 30
microsoftteams image 27

Fler garantier

Och om du behöver göra ett garantiärende kan du enkelt och snabbt identifiera ditt däck och ordna med byte av det.

Skydd

RFID-data låses efter att ha krypteras under däcktillverkningsprocessen.
Spårbarhetstekniken är motståndskraftig mot stöld och förfalskning samt mot skador, åldrande och väderförhållanden.

microsoftteams image 28

Vanliga frågor 

Vilken information innehåller ett däcks RFID-tagg?

RFID-taggen är däckets unika, ursprungliga identifierare. Taggen är baserad på SGTIN-96-formatet, som inkluderar företagets prefixnummer, artikelkod och unikt tillverkningsserienummer. RFID-taggarna i MICHELIN-däcken uppfyller de internationella standarderna ISO 20909 och ISO 20910.

Vilken information är tillgänglig tack vare RFID-taggarna i MICHELIN-däck?

En RFID-skanner som läser av RFID-taggen som är inbäddad i däcket får automatiskt tillgång till däckets kommersiella beteckning (storlek, märke, sortiment). Detta är den grundläggande standardtjänsten som tillhandahålls av däckindustrin. All annan information relaterad till däckets RFID kräver förhandstillstånd från däckanvändaren.

Vilket syfte har RFID i MICHELIN-däck?

RFID i MICHELIN-däck gör att identifieringsbehovet uppfylls under hela däckets livscykel. Det innebär att tjänster kan utvecklas för att förbättra produktiviteten, miljöpåverkan från transporter, konsumentupplevelsen, inklusive förarsäkerhet, och återvinning av däck vid slutet av deras livslängd.

Är mina personuppgifter kopplade till informationen i RFID-taggen?

Den unika identifieraren som är kopplad till RFID-taggen i ett däck kan inte ge tillgång till personuppgifter utan samtycke från den berörda personen. Dessa data är jämförbara med ett däckspecifikt serienummer.

Vem kan läsa RFID-informationen i mina däck?

Alla som har en RFID-skanner med tillhörande API och är auktoriserad av konsumenten att samla in information.

Kan RFID i MICHELIN-däck inaktiveras?

När RFID-etiketten har satts in i däcket kan den inte ändras och etiketten kan inte avaktiveras utan att skada däcket. Det är därför omöjligt att avaktivera RFID.

Hur vet jag om min bils MICHELIN-däck innehåller RFID?

För att vi ska kunna svara på den fråga behöver vi tillgång till information som finns direkt på din bils däck. Du får gärna kontakta oss via kontaktformuläret nedan för att få veta mer.

Har du frågor om RFID kan du kontakta vår kundtjänst

Fyll i formuläret nedan, så att vi kan ge dig bästa möjliga svar

*obligatorisk information

RFID
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid

För att ta reda på hur Michelin använder och behandlar de uppgifter du lämnar, se vår Integritetspolicy.

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.