Best snow tyres for SUV

BÄSTA SNÖDÄCKEN FÖR SUV

Tips och råd för bil-, SUV- och skåpbilsdäck

Vintern är på väg... När du kör din SUV behöver du kunna känna dig säker både i snön och på våta vägar. För att kunna göra det är det viktigt att ditt fordon kan erbjuda tillräcklig inbromsning och dragkraft, även på de mer utmanande vägarna. Genom att välja rätt däck väljer du sinnesfrid.

Vilka är de bästa vinterdäcken för SUV? Läs vår artikel för att ta reda på svaret!

Vinterdäck för SUV

De bästa snödäcken för en SUV är helt enkelt de vars vinterprestanda har testats och certifierats av 3PMSF-märkningen. Denna märkning intygar att däcket fungerar bra under vinterförhållanden, på kall mark, vid en temperatur under 7° samt på snö.

Det innebär ett bättre grepp än vad du skulle få med ett däck som inte är designat för dessa förhållanden. Gummi- och slitbanemönstret på 3PMSF-däck ger effektivt grepp på kalla, våta och snöiga ytor.

The 3PMSF symbol ("3 Peak Mountain Snow Flake") is visible on the tyre

3PMSF-symbolen (3 Peak Mountain Snow Flake) är synlig på däcket

Alla Michelins vinterdäck har denna märkning, och naturligtvis även vinterdäck för SUV, men inte enbart det. Detsamma gäller även för våra helårsdäck.

Winter tyres for SUV

Helårsdäck för SUV

Till skillnad från vinterdäck som byts ut mot sommardäck när vädret blir mildare är helårsdäck designade för att kunna köras året runt.

De presterar också bra på vintern (så länge som temperaturen inte faller under -10°C) eftersom de drar nytta av en extra prestanda på snö som är validerad av 3PMSF-certifieringen.

Så är fallet med MICHELIN CrossClimate 2 SUV. Detta däck har också utmärkt beteende på våta vägar, vare sig det är kallt eller inte.

Sportiga och icke-sportiga vinterdäck för SUV

För dig som gillar sportig körning har Michelin skapat SUV-serier för vintern, bland annat MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV som kan utrusta din SUV och ge dig exceptionella prestanda. Detta SUV-vinterdäck är mycket effektivt på torrt underlag och erbjuder även utmärkt grepp på snö.

Om du däremot inte letar efter sportig körning på vintern kommer MICHELIN Alpin 6-serien att uppfylla dina förväntningar.

Notera dock att det är dimensionen på dina däck som avgör om du väljer ett sportigt eller icke-sportigt sortiment. Om ett av dessa intervall inte är tillgängligt för din däckstorlek, bör du välja det andra.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV provides exceptional performance even for a sporty driving style

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV ger exceptionell prestanda även för en sportig körstil

Däck med eller utan förkortningen "SUV"

Däck designade för stadsjeepar erbjuder ofta mer styvhet i syfte att kunna bära lasten på dessa fordon, som ofta är tyngre än hos de flesta personbilar. Därför är däckens sidoväggar förstärkta med dubbla stomlager.

Du kanske har märkt att vissa av våra SUV-serier, som till exempel MICHELIN Alpin 6, inte har förkortningen "SUV" i sitt namn. Varför inte, kan man fråga sig?

Det beror på att Michelin vill betona vissa storlekar som mer specifika för stadsjeepar, även i vintersortimentet. Det är därför du kan välja däck som har utvecklats specifikt för stadsjeepar, som SUV MICHELIN Pilot Alpin 5 eller helårsdäcket MICHELIN CrossClimate 2 SUV.

Därför betyder avsaknaden av förkortningen "SUV" inte att ett visst sortiment är inkompatibel med din SUV! Däcken kan monteras så länge din däckstorlek matchar. Prestandan blir såklart detsamma oavsett.

Du kan hitta däckstorleken på däckets sidovägg eller i instruktionsboken för din SUV.

You can find the tyre size on its sidewall

Du kabn hitta däckdimensionen på däckets sidovägg

Vilket SUV-vinterdäck ska jag välja för extrema vinterförhållanden?

Om du bor i ett område där vinterförhållandena är mer extrema med snö och is frekvent förekommande är specialiserade serier att föredra, som exempelvis MICHELIN X-Ice Snow SUV eller dubbdäcket MICHELIN X-Ice North 4 SUV. Dessa SUV-vinterdäck är designade för att ge optimal prestanda på snö eller is, även vid låga temperaturer.

Nu när du förhoppningsvis har en tydligare uppfattning om vilka däck som är de bästa för din SUV kan du hitta dem i vår däckväljare:

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.