Hitta återförsäljare nära dig på några sekunder

Car
  • Car
  • Motorbike
Car
  • Car
  • Motorbike
Hitta mig

Om Michelins återförsäljare i Sverige

Däck- & fordonsservice

I Sverige har du många möjligheter att testa ditt fordon och njuta av dess fulla potential. På Michelin vet vi att bra bilar, motorcyklar och scootrar behöver bra däck och det är därför våra auktoriserade återförsäljare har fulla lager med våra senaste produkter. Hos våra auktoriserade återförsäljare finns något för alla, oavsett om du åker lugnt genom stadens gator, tar ut din SUV eller terrängcykel i naturen eller kör en sväng med din sportbil eller cykel.

Om du är osäker på vilket sortiment som passar ditt fordon bäst kommer vår återförsäljare att berätta vilka däck som finns samt hur varje däck kan påverka ditt fordon och din åktur. För att göra valet lättare kan du överväga detta innan köp.

Tänk på väderförhållanden

En sak att överväga när du köper däck är vilket typ av väder du kommer att möta. I Sverige har vi skiftande väder. Ibland är det varmt och torrt, ibland regnigt, snöigt och kallt och då kan vägen bli hal. Kom ihåg att vägytan har minst grepp när den är blöt vilket innebär att det är högre risk att förlora dragkraft vid dessa tillfällen.

Välj ett däck beroende på terräng

En annan sak som påverkar ditt val av däck är terrängen du kommer att köra på. Vägkörning kräver inte samma mönsterdjup i slitbanan eller robusthet som ett terrängdäck erbjuder. Att köra på rätt däck för din terräng kan reducera oljud, främja jämnare slitage på slitbanan samt att du slipper glida eller fastna. Prata med en av våra auktoriserade återförsäljare för att få veta mer.

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.