The Workshop Series

Workshop-serien med WorldSupercars

Nyfiken på de perfekta däcken för din resa? Workshop-serien av Michelin har alla svar! 🔍💡 Vi djupdyker inte bara ner i däckvärlden för elfordon och motorcyklar, vi finns också här för att guida dig genom däckunderhåll och kunskap. Lär dig hur du kontrollerar däcktrycket effektivt, bemästra konsten att rotera däck för optimal livslängd, tyda däckklassificeringar och specifikationer och mycket mer! Allt detta tack vare Thomas från WorldSupercars

Alla dina frågor om däck besvaras i en video med WorldSuperCars

Våra experter förklarar däckmärkningar

 

How to read a tire: our experts explain tire markings | THE WORKSHOP

Vet du inte hur du kollar din däckstorlek? Undrar du hur du ska läsa av siffrorna på sidan av dina däck? I den här videon går Jean-Philippe igenom märkningarna på sidan av ett däck. Oroa dig inte, det är inte så svårt som det verkar!

Varför ska jag skaffa märkta däck?

 

Why should you get marked tires? | THE WORKSHOP

Vad är egentligen märkta däck och vilka fördelar finns det med att ha dem monterade på din bil? Sarah förklarar vad Original Equipment-däck - eller OE som det främst kallas - handlar om: hur du läser däckmärkningar, teknologin bakom märkta däck och hur originalutrustning kan förbättra din körupplevelse både på och utanför racingbanan. Dessutom lär du dig hur du kontrollerar vilka OE-däck som är kompatibla med din bil!

Vilket är det bästa vinterdäcket för en elbil?

What's the best winter tire for an EV? | THE WORKSHOP

Funderar du på vilket som är det bästa vinterdäcket för din elbil? MICHELIN har en mängd olika vinterdäck anpassade för alla typer av förhållanden. I den här videon förklarar Sarah hur du väljer vinterdäck för elbilar baserat på däckstorlek, väglag och olika regler. 

Förberedande mountainbike-kontroller med Pierre-Edouard Ferry

Pre-ride mountain bike checks with Pierre-Edouard Ferry | THE WORKSHOP

Undrar du hur du bäst förbereder dig för en MTB-tur? Är du osäker på hur du kontrollerar din mountainbike eller däck? I den här videon förklarar freeride-profilen Pierre-Edouard Ferry vilka kontroller du behöver göra innan du ger dig ut på din mountainbike-tur. Här ingår vikten av att ha bra säkerhetsutrustning, att kontrollera däcktrycket på din MTB, några andra snabba kontroller av din cykel samt verktyg som du kan behöva.

Hur förbereder jag mig för en roadtrip med min motorcykel?

 

How to prepare for your motorcycle road trip | THE WORKSHOP

Undrar du hur du bäst planerar din motorcykelresa? Är du osäker på hur du förbereder din cykel för resan? I den här videon förklarar Andy allt du behöver veta om förberedelser av din motorcykel inför en roadtrip: ruttplanering, rutinmässiga cykelkontroller och de bästa MICHELIN-motorcykeldäcken för din resa.

Hur du väljer de bästa rallydäcken för dina körning

 

How to choose the best rally tire for your needs | THE WORKSHOP

Vilka är de viktigaste faktorerna att tänka på vid val av rallydäck? I den här videon förklarar Ludo vad som är A och O när du ska välja rätt rallydäck: allt ifrån körförhållanden och terräng till sträckprofil och gummihårdhet.

Rallydäck: bemästra däcktrycket med våra experter

 

Rally tires: master tire pressure with our experts | THE WORKSHOP

Vilket är det ideala däcktrycket för rallydäck? Vilket däcktryck ska jag starta specialsträckan med? Hur kan jag säkerställa ett bra däcktryck på specialsträckorna? I den här videon kommer Ludo att visa dig hur du hanterar rallydäcktrycket så att du kan bemästra den perfekta etappen!

Hur du roterar dina däck: våra expert går igenom allt du behöver veta

How to rotate your tires: our experts break it down for you | THE WORKSHOP

Är du osäker på hur du ska rotera dina däck? Undrar du varför det är viktigt eller hur ofta du bör rotera dem? Att välja rätt däckrotationsmönster beror på fordon och typ av däck, om de är riktade eller asymmetriska. I den här videon förklarar Sarah hur du roterar dina däck baserat på varje däckrotationsmönster – oavsett om du har framhjulsdrift, fyrhjulsdrift eller bakhjulsdrift!

Kontrollera dina däck på bara 5 minuter

 

 

How to check your tires in 5 mins | THE WORKSHOP

Hur kontrolleras däcktryck och däckslitage? Undrar du när det är dags att byta däck? Är du osäker på hur man använder en däcktrycksmätare? I det här avsnittet förklarar Mattis hur du kontrollerar dina däck på bara 5 minuter, vilket täcker allt från däcktryck och ojämnt slitage till däckskador att se upp för.

Hur använder jag MICHELIN Bib MousseTM?

How to use MICHELIN Bib Mousse™ | THE WORKSHOP

Undrar du hur MICHELIN Bib Mousse™ används? I den här videon förklarar Andy vad Bib Mousse™ är, hur du använder den på din enduro-, motocross- eller sportcykel, samt går igenom de viktigaste faktorerna att tänka på när du använder Bib Mousse™ och hur du tar bort den.

Vilket Michelin Pilot Sport-däck behöver jag?

Which Pilot Sport tire should you get? | THE WORKSHOP

Vilket är det perfekta MICHELIN Pilot Sport-däcket? Upptäck skillnaderna mellan Pilot Sport 5, Pilot Sport 4S och de speciella bandäcken Pilot Sport Cup 2 och Pilot Sport Cup R. I den här videon förklarar vi hur du väljer det perfekta MICHELIN Pilot Sport-däcket för dina behov och hur du får ut det mesta av dem.

Lär dig mer om däck

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.