MICHELIN PERFORMANCE MADE TO LAST

DÄCK DESIGNADE FÖR HÖG PRESTANDA

GENOM HELA LIVSCYKELN

MICHELIN-DÄCKENS VIKTIGASTE KÄNNETECKEN: "Performance made to last"

Två frågor som bilägare ofta frågar sig: "Är mina däck säkra?" och "När ska jag byta däck för att fortsätta köra säkert?"
"Performance made to last" illustrerar MICHELINs åtagande för att garantera dig en lång och säker körupplevelse från första till sista milen, alltså fram till lagstadgad gräns för däckslitage (1) (2). Det innebär att du inte behöver byta däck lika ofta, vilket sparar pengar och hjälper dig att minska din miljöpåverkan. Det är en win-win: en vinst för dig och en vinst för planeten.

Utmärkt livslängd med hög prestanda från första till sista milen (2)(3)

"Performance made to last" symboliserar MICHELINs innovativa driv: det är resultatet av tusentals timmars forskning och rigorösa tester.

Våra experter har genomfört otaliga provkörningar under de mest extrema förhållanden för att säkerställa att våra produkters prestanda förblir hög över tid - för långsiktig säkerhet och körglädje.

Med andra ord, prestanda som bromsning, dragkraft, grepp och styrförmåga(5) är gjorda för att hålla fram till den lagliga slitagegränsen (1).

MICHELIN tyres are designed for high levels of performance throughout their life

Allt du behöver veta om "Performance made to last"

Longevity is at the heart of Michelin DNA

MICHELIN-däckens livslängd

High levels of performance over time

i kombination med hög prestanda över tid

Use your tyres for a long time and avoid early replacement

gör det möjligt för bilister att använda sina däck under lång tid

och slipper byta däck i förtid,

currency image se

spara pengar och minska däcksvinnet.

Däcken slits men säkerheten måste bestå

Däck börjar slitas så fort de är monterade och deras prestanda förändras med tiden.

Med "Prestandan som håller i längden", som är en integrerad del av MICHELIN-däckens DNA, kan du hålla en kort bromssträcka även vid den lagliga gränsen för däckslitage. (4)

(4) Externa tester utförda i juni 2021 av TUV SUD Product Service, på Michelins begäran. Tester utfördes i hastigheter mellan 80 och 20 km/h på MICHELIN Primacy 4+ 205/55 R16 91V och konkurrerande däck monterade på en VW Golf 8. Se komplett information i sidfoten."

graphique

Innovationen bakom "Performance made to last"

michelincc2 affiche pensebete page double p1 v2

27 teknologier bidrar till "Performance made to last".

Få en inblick i några av teknikerna bakom "Performance made to last":

  • MaxTouch – för ökad livslängd: maximerar däckens kontakt med vägen och fördelar krafterna jämnt för att öka livslängden och optimera prestandan.
     
  • U-formade spår – för bättre våtprestanda: mellanrummet i slibanans spår ökar vid slitage, vilket säkerställer att mer vatten pressas undan och minskar risken för vattenplaning.
     
  • P-Edge – för högre prestanda vid snö: hjälper spåren att öka i volym när däcket slits, vilket ökar kanttätheten och förbättrar greppet vid snöiga förhållanden.

Det råder ingen tvekan om att det finns ett MICHELIN-däck som uppfyller dina krav. Hitta ditt däck!

Upptäck några av våra däck med "Performance made to last".

Förutsättningar för hållbar prestanda

På MICHELIN strävar vi efter en långsiktigt hållbar mobilitet - för våra kunder och för miljön. Därför har MICHELIN antagit utmaningen att skapa 100% hållbara däck fram till år 2050.

Vi gör insatser i alla delar av däckets liv, från design och produktion till distribution, användning och återvinning.

Genom att undvika för tidiga däckbyten med "Performance made to last" minskar vi användningen av energi, koldioxidutsläpp och råvaror som ingår i tillverkningen av nya däck, och vi förbättrar däckets miljöpåverkan.

map search desktop
Hitta snabbt en däckhandlare nära dig
Sök efter
Adress, stad eller postnummer
Car
Hitta mig
Sök

Juridiska omnämnanden

(1) Laglig gräns: 1,6 mm, med förbehåll för att däcken är jämt slitna och att rekommendationerna från däck- och biltillverkarna har efterföljts. Om du är osäker, kontakta en specialist. Europeiska direktivet 89/459/CEE.

(2) Följande däckserier är designade för att erbjuda hög livslängd och "Performance made to last": MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV, MICHELIN Alpin 6 och MICHELIN Pilot Alpin 5.

(3) "Sista milen" ska tolkas som fram till det minsta lagliga mönsterdjupet (1,6 mm i Europa).

(4) Våtbromsning vid slitet tillstånd - Externa tester utförda av TÜV SÜD Product Service, på Michelins begäran. Testerna är utförda i hastigheter mellan 80-20 km/h, i juni 2021, på dimension 205/55 R16 91V på VW Golf 8 (sliten betyder putsat i maskin till djupet av slitbaneslitageindikator enligt europeisk förordning: ECE R30r03f), där MICHELIN Primacy 4+ (31,5m) har jämförts med BRIDGESTONE TuranzaT005 (36,4m); CONTINENTAL Premium Contact 6 (35,3m); GOODYEAR EfficientGrip Performance 2 (35,5m).

Resultaten kan variera beroende på väg- och väderförhållanden.

(5) Bromsning på våt väg för sommardäck, bromsning och dragkraft på snö och våt väg för helårs- och vinterdäck, och väghållning eller väggrepp för sportdäck.

(6) Data från Ernst & Young-rapporten med titeln “Planned obsolescence is not inevitable” (Maj 2017).

(7) Enligt interna beräkningar gjorda vid Ladoux (Technology Center, Clermont-Ferrand, Frankrike): teknisk bulletin daterad den 27 september 2016, om råvaror, bränsleförbrukning och CO2-utsläpp kopplade till för tidigt byte av personbilsdäck.

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.