MICHELIN
Pilot Sport EV
  • Sommar

    Sommar

  • Personbilsdäck

MICHELIN PILOT SPORT EV

  • Personbilsdäck

  • Sommar

    Sommar

Värnar om miljön utan att påverka din körglädje.(2)

MICHELIN Pilot Sport EV, värna om miljön utan att påverka din körglädje. Njut av din elbils fulla prestandapotential(3-4) längre körsträcka(7) och tystnaden(8)

Passar ditt fordon
benefit 1

Utnyttja hela potentialen av din high-performance elbil

Säker styrprecision i höga hastigheter tack vare 15% bättre kurvstabilitet(1-2)
Utmärkt grepp och säkerhet från första till sista milen(2-3).

 

Electric Compound

Genom Michelins erfarenhet från däckutveckling till Formel E-mästerskapet, har gummiblandning en högre styvhet i mitten av slitbanemönstret, vilket ger maximalt grepp och effektiv vridmomentsöverföring för elbilar.

benefit 2

Värna om miljön utan att påverka din körglädje

MICHELIN Pilot Sport EV är ett ekodesignat sportdäck med lång livslängd(5-6)

 

MaxTouch Construction (& CO2 Icon)

Maximerar däckets kontakt med vägen och fördelar krafterna jämt vid acceleration, bromsning och kurvtagning - vilket  även bidrar till längre livslängd.

benefit 3

Längre räckvidd

60km längre räckvidd för high-performance elbilar(7)

 

GeenPower Compound

Högeffektiv gummiblandning på däckets skuldror minskar energiförbrukningen för längre räckvidd och bidrar till lång livslängd trots den tyngre vikten på högpresterande elfordon.

 

Slim belt

Tunnare topplager med mindre råvaror med bibehållen styrka, vilket minskar bränsleförbrukningen och ökar autonomin för elektriska fordon.

benefit 4

Njut av tystnaden

Ca. 20% mindre upplevd ljudnivå inuti bilen så att du kan njuta av din favoritmusik(8).

 

Acoustic Technology

En specialdesignad lösning av polyuretanskum som dämpar bullerresonansen inuti i däcket och minskar den upplevda ljudnivån inne i bilen vilket  säkerställer en tystare körning. 

Passar detta däck mitt fordon?

11 storlekar finns tillgängliga för det här däcket

255/45R19 104W XL Acoustic

Europeisk däcketikett

Klass energieffektivitet

B

Klass våtgrepp

B

Klass utvändigt bullerljud

72 dB

Bredd

255

Profil

45

Diameter

19

Belastningskapacitet

104

Hastighetskapacitet

W

Vilkor

(1) I överensstämmelse med hastighetsbegränsningar som anges på motorvägen.
(2) Intern studie av kurvstabilitet genomförd på maskin 10/2020, 255/45 R19, MICHELIN Pilot Sport EV jämfört med MICHELIN Pilot Sport 4 SUV.
(3) MICHELIN Pilot Sport EV har märkningen "B" i våtgrepp på en europeiska märkningsskalan.
(4) Sista milen motsvarar slitet i en maskin (buffat) ner till mönsterdjupsindikatorn ECE R30r03f), på 255/45 R19 MICHELIN Pilot Sport EV, och överstiger det europeiska gränsvärdet R117 för våtgrepp.
(5) Michelin har minskat C02-utsläppen från sina industrianläggningar med 25% sedan 2010 och har som målsättning att vara koldioxidneutrala till 2050. Michelin är engagerat i finansieringsprojekt för att absorbera eller undvika C02-utsläpp och använder sig av de koldioxidkrediter som härrör från dessa projekt till nivån på restutsläpp kopplade till produktionen av MICHELIN Pilot Sport EV-däck (från utvinning av råvaror till leverans av däck till kunden). (Jfr Livelihoods Carbon Fund), https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/environment/ 
(6) MICHELIN Pilot Sport EV har märkningen "B" i rullmotstånd på den europeiska märkningsskalan.
(7) Intärnmätning av rullmotstånd genomförd 10/2020, 255/45 R19, MICHELIN Pilot Sport EV (6,7 kg / t) jämfört med MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8,8 kg / t). För elbilar med en vikt på 2151 kg, och en räckvidd på 540 km, leder skillnaden på 2,1 kg / t till en autonomivinst på mer än 60 km, eller mer än 10% av det ursprungliga räckvidden.
(8) Intern bullermätningsstudie utförd av Michelin 2016, 245/45 R19, KIA Cadenza. Bullernivå uppmätt i intervallet "170-230Hz". Resultaten kan variera beroende på fordon, däckdimension, hastighet och vägförhållanden.

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.