Hyundai Ioniq 5

Hyundai & Michelin 

Ett framgångsrikt och långsiktigt partnerskap för prestanda och innovation
hyundai x michelin

Hyundai är en global aktör med ett globalt fotavtryck. De strävar efter att förverkliga människans dröm om säker och fri rörlighet. Det är därför ingen slump att Hyundai och Michelin arbetar nära tillsammans för ett bättre liv i rörelse.

Ett pålitligt parterskap för nya teknologier

2022 kunde Hyundai och Michelin berätta att vi undertecknat ett partneravtal med målet att utveckla nästa generations däck, optimerade för elfordon av premiummodell. 

  • Utveckling av ekodesignade däck, innehållande förnybara och återvunna råvaror.
  • Säker däckprestanda för att klara en ökad fordonsvikt.
  • Samarbetar för att säkra förstklassig däckteknologi som tillhandahåller framtida mobilitetslösningar.
  • Gemensam forskning för att utveckla däckövervakningssystem.
ioniq5 sideview

IONIQ5, Hyundais rena elfordon

Redan 2017 tecknade Hyundai Motor och Michelin ett första partnerskapsavtal för att optimera prestanda för elbilar och premiumbilar. Detta ledde till utvecklingen av det exklusiva Hyundai Ioniq 5-däcket. Hyundai Ioniq 5 – utsedd till Årets bil 2022, Årets elfordon och Årets bildesign – är utrustad med exklusivt samutvecklade Michelin-däck.

Michelin-däck erbjuder en hög nivå av prestanda, hantering, inbromsning, lång livslängd på däckens slitbana och lågt rullmotstånd trots den krävande transmissionen med högt vridmoment på högpresterande elfordon.

HN & GOE-MÄRKTA DÄCK – SKRÄDDARSYDDA MICHELIN-DÄCK ANPASSADE FÖR HYUNDAI-BILAR

goe marking final

Michelin utvecklar så kallade HN-märkta däck för Hyundais N-specifika bilmodeller, samt GOE-märkta däck (även monterade på exklusiva Genesis-bilmodeller från Hyundai Motor Group).

HN- och GOE-märkta Michelin-däck är designade specifikt av Michelins ingenjörer i nära samarbete med Hyundai och Genesis. När det kommer till däckutveckling maximerar vi vår expertis för att hitta de bästa teknologierna och materialvalen för att optimera de individuella egenskaperna hos varje bilmodell. På så sätt säkerställer vi bästa prestanda och en unik körupplevelse!

Endast HN- och GOE-märkta däck försäkrar dig om att du köper ett däck speciellt designat och testat för din Hyundai.

MICHELIN AcousticTM technology – för en bättre körupplevelse

Internt buller som orsakas av däcken är en utmaning i ljudlösa elbilar.

Den ljuddämpande effekten kommer från en specialdesignad lösning av polyuretanskum som appliceras på däcket efter härdning. Polyuretanskummet dämpar ljudresonansen inuti däcket. Tack vare MICHELIN AcousticTM technology kan fordonets interna bullernivåer reduceras med närmare 20 %.(1)

acoustic technology
map search desktop

Hitta en Hyundai-återförsäljare

Sök efter
Adress, stad eller postnummer
Car
  • Car
  • Motorbike
Hitta mig
Sök

VILLKOR

(1) MICHELIN Acoustic Technology reducerar den upplevda ljudnivån inne i bilens kupé med nästan 20 % (Intern bullermätning utförd år 2020 på dimension 245/45 R19, monterade på en KIA Cadenza. Ljudnivån mättes i spannet 170-230Hz). Resultaten kan variera beroende på fordon, däckdimension, hastighet och väglag.

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.