cjte57vzr0jui0omysc9bnxj9 rtb 04 premium touch full

GREPPBART AV MICHELIN

Greppbart av Michelin är en podcast som vill öka intresset för däck. 

Däck är idag en högteknologisk produkt, som produceras på ett hållbart sätt och återvinns med en mängd olika användningsområden. Syftet med podden Greppbart av Michelin är att göra frågor om däck angelägna och därmed öka säkerheten och hjälpa konsumenterna att göra bättre val.

capture

Avsnitt 8. - Gäst: Jürgen Walter, VD Euromaster Sverige
Idag träffar vi vårt helägda dotterbolag Euromaster och deras VD i Sverige Jürgen Walter. Euromaster är en av Sveriges största däckkedjor med en historia ända tillbaka till 1932. Då hette företaget Varbergs Vulk som 1992 köptes upp av Michelin och fick då namnet Euromaster. Här berättar Jürgen varför franchisestrukturen är ett bra komplement till helägda verkstäder. Euromaster har idag 50 anställda på sitt huvudkontor i Varberg. På verkstäderna bedriver man allt från bilservice, däckbyte och däckservice till däckhotell för både personbilar och tunga fordon. Hur klarar dagens däckverkstäder egentligen det höga trycket som ställs på dem varje säsong när 1000-tals däck ska bytas under en väldigt kort period och vad har Rosa Tomtar med Euromaster att göra egentligen?

Avsnitt 7. - Gäst Åsa Murphy, VD på Bookatable by Michelin 
Hur hänger bokningstjänsten Bookatable och Michelin ihop? Lyssna på när vi träffar Åsa Murphy som är VD på Bookatable by Michelin. Här berättar hon mer om hur deras tjänst fungerar och vilka olika målgrupper de vänder sig till med bokningstjänsten. Vi får även lite insyn i de stora framstegen som restaurangbranschen har gjort de senaste åren när det kommer till att möta kundernas behov och efterfrågan på anpassad mat. Vad är hett och inne på våra restauranger idag. 

Avsnitt 6. - Gäst Emil Christensen alias HeatoN, världsmästare Counter Strike
Emil Christensen alias HeatoN mångfaldig världsmästare i datorspelet Counter Strike och idag ambassadör för Michelin i Norden. Lyssna på hur Michelin och Emils två världar kopplas samman på ett naturligt sätt i detta samarbete. Emil berättar väldigt öppet om sin resa från skadad ishockeyspelare till mångfaldig världsmästare i CS. Ferrari 488 eller McLaren 650s Spider, vad faller valet på?

Avsnitt 5. - Gäst Linus Pröjtz, reporter och testförare på Teknikens Värld
Vilka däck ska jag välja till min bil? Den ständigt återkommande frågan varje säsong när däcken ska bytas. Här kan du få tips och råd när Michelins egen däckexpert, Nottis Xialinas och Teknikens Världs däckexpert, Linus Pröjtz diskuterar däck på hög nivå. Kanske får du även lite tips om vad du inte ska göra när du får punktering på bilen eller i alla fall en liten kul historia om när allt gick fel. Linus Pröjtz är reporter och däcktestare på Teknikens Värld. Linus har testat däck för tidningen i mer än 20 år och är ansvarig för alla däcktester som publiceras i tidningen.

Avsnitt 4. - Gäst Panagiotis Xialinas, produktchef Michelin
Vad har suddigumseffekten med däck att göra? Panagiotis Xialinas eller Nottis som vi kallar honom är produktchef på Michelin baserad i Stockholm. Han har lång erfarenhet från olika tjänster på Michelin då han jobbat på företaget sedan 2005. I detta avsnitt reder han ut alla olika typer av däck som finns på marknaden men också varför han liknar ett däck med ett suddigum och varför du inte ska köra med vinterdäcken under varma sommardagar.

Avsnitt 3. – Gäst Annie Seel, racerförare
Hon har kallats Rallyprinsessan. För Greppbart av Michelin, avslöjar hon nyheter om sitt nya toppjobb i det berömda Dakarrallyt. En stenhård tävling som hon en gång själv har vunnit på motorcykel. Men Annie är också engagerad för kvinnor i motorsporten. Hon ägnar allt mer av sin tid åt racing på bana och att få tjejer med bakom ratten. En ökad förståelse för hur bilen och däcken fungerar rent fysiskaliskt tillsammans med personlig körträning tycker Annie är ett bra recept för att öka trafiksäkerheten.  

Avsnitt 2. –  Gäst Fredrik Ardefors, Vd Svensk Däckåtervinning AB
Vart tar egentligen alla gamla däck vägen? Lagen på däckåtervinning innebär att så gott som alla däck återvinns. Men det är många frågor som Svensk Däckåtervinning har att brottas med. Vad kan man göra med gamla däck? Mycket mer än vad de flesta tror! Samtidigt finns det nya utmaningar. Hur återvinner man den gröt som många har börjat spruta in i däcken för att slippa punktering?

Avsnitt 1. – Gäst Peyman Sabet, Nordenchef Michelin.
Michelin är en av världens ledande högteknologiska tillverkare av däck. Företagets nordiska Vd Peyman Sabet berättar om hur han lärde sig att förstå kundens behov när han som pojke jobbade extra i sin pappas godisaffär. Det var bra lärdomar på vägen till chefsposter inom Michelin. Peyman berättar med kunskap och inlevelse om hur avancerad och rolig frågan om däck egentligen är och vilka spännande nyheter som väntar oss i framtiden.

 

 

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.