driving in snow

Fungerar SUV:ar bra i snö och på is?

En SUV är designad med särskild fokus på höjd och vägposition

Tips och råd för bil-, SUV- och skåpbilsdäck
suv good in snow in page

Fordonet utvecklades för att hantera hala och besvärliga underlag, och tekniken och fyrhjulsdriften i SUV:ar bidrar till att underlätta körningen vid sådana förhållanden. I de flesta SUV:ar med smart teknik kan föraren välja olika körlägen och växla till framhjulsdrift. Jeep Grand Cherokee fungerar optimalt i snö och på is och kan med lätthet hantera väderutsatta vägar och samtidigt transportera fem vuxna och tillhörande bagage bekvämt.

När det gäller däck kan man välja mellan sommar- och vinterdäck till sin SUV. Hur väl din bil presterar kan variera kraftigt beroende på vilken typ av däck du väljer vid olika årstider. För att en SUV ska fungera bra i snö och på is måste du därför välja rätt däck. För en kompakt-SUV som bara kör på väg finns det flera däckalterbativ.

För den som söker komfort och ekonomi kan Primacy 4 vara ett starkt alternativ. Har man en sportigare bil såsom Audi RS Q2 t.ex är det Pilot Sport 4 eller 4S som ger bäst egenskaper. På vintern är det viktigt att man väljer däck efter sina körförhållanden. I städer och på de största vägarna där torr och våt vägbana är fokus fungerar mellaneuropeiska vinterdäck som Alpin 6 eller Pilot Alpin 5 beroende på dimension. Men för de allra flesta i Norden är de nordiska vinterdäcken dubbade eller dubbfria det bästa valet. Dubbdäcken X-Ice North 4 (SUV)för den som sätter isgrepp i första rummet. Dubbfritt för den som fortfarande sätter isgrepp i fokus, men också värdesätter maximal komfort och vill vara lite flexiblare med datum för däckskifte mellan säsongerna.

Här kan du se hela vårt sortiment.

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.