Track days

TRACK DAYS 2023: MICHELIN & BANKÖRNING, EN ODÖDLIG PASSION

Tips och råd för bil-, SUV- och skåpbilsdäck

En tillfällig racerförare eller inbiten entusiast – vad passar bäst in på dig? Michelin finns vid din sida under dina bandagar och hjälper dig att skämma bort din passion för banan med däck som kombinerar säkerhet och prestanda. Det blir en dag med fokus på glädje!

Bandagar, vad är det?

Det är track days, träningsdagar på en dedikerad bana, som organiseras av en motorklubb eller av banentusiaster. Under dessa bandagar kan du komma med din favoritbil och testa dina Michelin-däck. Denna dag erbjuds en unik upplevelse med körrådgivning, förberedelse för körning på banan, rekommenderat däcktryck och förstås en spännande körupplevelse. På banan är du alltid i sällskap av proffs.

Engagerad på högsta nivå,

Michelin är en erfaren aktör inom bil- och motorcykelracing, där däck spelar en nyckelroll. Vårt engagemang på högsta nivå sträcker sig över 40 år tillbaka. Det är därför vår involvering i track days är så viktigt för varumärket. Oavsett om det är i MotoGPTM, Le Mans 24-timmars eller i WEC, så utrustar Michelin de främsta prestandafordonen och de mest talangfulla förarna och åkarna. Michelins meritlista och prestationer är ett bevis på ett orubbligt engagemang, liksom kvaliteten på dess tekniska innovationer inom motorsportvärlden. Tack vare det förtroende som enastående förare ger Michelin, berikar Michelin ständigt sin erfarenhet och ställer den till förfogande för alla entusiaster inom motorsport.

Alla tävlingsnördar i hjärtat

För att njuta av bandagar och uppnå de bästa tiderna utan att tumma på säkerheten har Michelin utvecklat flera serier av högpresterande däck. Dessa är lämpliga för alla typer av fordon – bilar och motorcyklar – för både väg- och banracing.

För två hjul:

För motorcyklister finns MICHELIN Power-sortimentet tillgängligt för alla cykelkategorier och samtliga användningsområden. MICHELIN Power GP är ett multifunktionsdäck som ger optimal hantering både på väg och på bana. Om du behöver ett däck som är specifikt designat för banan men som också är gatgodkänt, då är MICHELIN Power Cup 2 rätt väg att gå. 100 % banversionen av MICHELIN Power Slick² ger dig maximalt grepp och konstant prestanda under dina bandagar. För de mest krävande förarna levererar MICHELIN Power Performance ett tävlingsvinnande tempo, varv efter varv.

Track days on your motorbike with MICHELIN tyres

För fyra hjul:

Med hjälp av den omfattande erfarenheten från motorsportens högsta nivåer utvecklade Michelin MICHELIN Pilot Sport-serien, som erbjuder långvariga prestanda på både väg och bana. Kör du mest på väg men ibland även på banor under bandagar? Då kommer du att uppskatta MICHELIN Pilot Sport 4 S-däcket och dess överlägsna kontroll och stabilitet. Förare som vill kombinera hastighet, konsekventa varvtider och uthållighet på torra banor gör rätt i att välja MICHELIN Pilot Sport Cup 2, ett semi-slick däck som samtidigt är gatgodkänt. Slutligen, för dem som vill krossa sina egna avarvtider, är MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R-däcket det rätta valet. Tack vare sitt extrema grepp på torrt väglag och utmärkta körprecision (1) ger däcket den där extra känslan som ibland gör hela skillnaden.

Track days at the wheel of your car with MICHELIN tyres

Vi ses på bandagar 2023 för att testa det Michelin-däck som är bäst för dig och ditt fordon!

Förbered dina bandagar väl

Vad är viktigt att fundera över för att få ut det mesta av dina bandagar i absolut säkerhet? Kontrollera däckslitage, körförhållanden, justera kalla däcktryck, bekräfta målet för varmt däcktryck, säkerställ fälgarnas tillstånd samt ventilkåpor, etc. Varje träningspass bör börja med denna ritual på bandagarna. Är du redo för ett varvrekord under bandagarna 2023?

Alla våra motorcykeltips och råd

Våra biltips och råd

Alla MICHELIN-däck är utformade så att grepprestandan bibehålls på en mycket hög nivå, hela vägen fram till slutet av däckets livslängd.

(1) – varvtid – intern studie utförd av Michelin på Nardo i januari 2018 på en PORSCHE 911 GT2 RS med 265/35-20 däck på framaxeln och 325/30-21 på bakaxeln. Den uppmätta skillnaden är -2,9 sek per varv jämfört med MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 däck. Banans totala längd är 6 277 m.

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.