replace ck0gbtar509jn0jnu3nc5kb7v super suv header max 3

Vad säger din bil om dig?

Från din jacka till musiken du lyssnar på – alla val du gör i livet återspeglar din personlighet.

Tips och råd för bil-, SUV- och skåpbilsdäck

Har du någonsin undrat om den bil du väljer att använda varje dag kanske säger en hel del om hur du är som individ?
 

År 2019 kan det vara knepigt att skilja mellan rika och mindre välbärgade eftersom vi ofta ser multimiljonärer köra runt i en "gammal rishög" som inte ser mycket ut för världen, bara för att verka lite "mänskliga". Andra kanske tar hjälp av sina kära plastvänner herr Amex och fru Mastercard – eller andra typer av finansieringstjänster – för att finansiera sina senaste inköp.


Det finns dock vissa egenskaper som ofta är kopplade till vilken bil man kör, och i denna artikel undersöker vi vad som betyder vad och tar en liten titt på färg, storlek och självklart tillverkare. Läs vidare för att se vilka stereotyper som ofta associeras med din bil – men glöm inte att vi alla är individer!

suv 1

SUV

Under de senaste två decennierna har SUV:ar (sports utility vehicle) blivit mycket populära tack vare att de är så mångsidiga. SUV:ar uppfattas som säkra och robusta, men är SUV-förarna verkligen mer försiktiga än andra?

Ålder: 40+
Intressen: Tennis
Husdjur: Schäfer, labrador
Helgaktivitet: Vandring
Yrke: Byggnadsingenjör
Musik: The Killers
Film: Bron över floden Kwai
saloon suv

Sedan

En sedan är en riktig direktörsbil, ofta elegant och stilren, som utstrålar yrkesskicklighet och kompetens. Marknaden för sedanbilar har under de senaste åren dominerats av bilar som Audi A4, som har blivit mycket populära tack vare den komfort och klass de erbjuder.

Ålder: 25–39
Intressen: Gå på gym
Husdjur: Inga
Helgaktivitet: Sociala aktiviteter
Yrke: Grafisk designer
Musik: Eric Prydz, Peggy Gou
Film: Die Hard
fiesta

Halvkombi

När någon använder begreppet halvkombi måste vi nog alla erkänna att vi tänker på en 17-årig kille som kör som en galning, med keps på huvudet och sportavgasrör längst bak. I verkligheten ligger dessa förutfattade meningar långt från sanningen. Ford Fiesta, Peugeot 206 och Volkswagen Polo är tre av de populäraste halvkombimodellerna i världen sedan millennieskiftet.

Ålder: 18–24
Intressen: Paradise Hotel
Husdjur: Dvärgschnauzer
Helgaktivitet: Dricka latte
Yrke: Heltidsstuderande
Musik: Sam Fender, Lewis Capaldi
Film: Bridesmaids, Du gör mig galen!
porsche

Sportbil

Kanske den roligaste bilen att köra, i synnerhet om man ser sin bil som en frihetssymbol. Det är ganska enkelt att lista ut personlighetsdragen hos en person som kör sportbil. Många anser att Porsche 911 är toppmodellen i den här klassen och forskning har visat att förare tenderar att vara manliga och gifta. Det är knappast någon överraskning att deras favoritsysselsättningar inkluderar bilkörning – och varför inte, om man har en Porsche i garaget?

Ålder: 50+
Intressen: Bandy
Husdjur: Katt
Helgaktivitet: Köra MC
Yrke: VVS-ingenjör/pensionär
Musik: Muse, Rolling Stones
Film: Nyckeln till frihet
estate

Herrgårdsvagn

Det är svårt att inte automatiskt anta att den genomsnittliga föraren av en herrgårdsvagn som t.ex. Skoda Octavia är en medelålders man – vågar du satsa emot? Ungefär som SUV:ar erbjuder herrgårdsvagnar rejält med bagageutrymme, särskilt sådana som är försedda med takräcke, och möjligheter att ta med cyklar, golfbagar, campingutrustning och en hel del till.

Ålder: 40+
Intressen: Mountainbike
Husdjur: Collie
Helgaktivitet: Koppla av
Yrke: Polis
Musik: Foo Fighters, Snowpatrol
Film: TED

 

När det gäller färgen säger den nyans man väljer att få sin bil lackad i en hel del mer än man skulle kunna tro om individens personlighet. Röd – färgen som lockar ilskna tjurar – antyder att någon är impulsiv, mycket ambitiös och ofta står i händelsernas centrum. På motsatta sidan av spektrat tyder blått på rofylldhet, stabilitet och visdom. Lite mer introverta personer väljer ofta lugnande nyanser som grått och bryr sig inte alls om vilka estetiska signaler deras bil sänder ut.

Oavsett vilken bil du kör och vad den säger om dig som person behöver du kvalitetsdäck med hållbar prestanda för att hålla dig på vägen och få optimalt väggrepp. Vi på Michelin erbjuder gummiblandningar som passar just ditt fordon och klarar alla väderförhållanden. Hitta rätt däck till ditt fordon på bara en minut!
booming small

SUV: s blomstrande ekonomi i Europa

Jeep Cherokee banade vägen för en ny typ av fordon som snart skulle dominera marknaden.

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.