Nya Michelin Road 5 GT - För den som älskar långa turer på motorcykeln

2019-09-13

MICHELIN Road 5 GT är det senaste tillskottet i Michelins sortiment av däck för motorcyklar i Road 5 serien. Det är byggt för långfärdsentusiaster och kommer finnas tillgängligt hos återförsäljare från september 2019.

Ägare till touring motorcyklar för långfärd såsom BMW R 1200RT, BMW K 1600 GT, Yamaha FJR 1300, Honda Pan European 1300, Kawasaki 1400 GTR, Triumph Trophy etcetera kräver specifika däck som levererar säkerhet, komfort, lång livslängd, stabilitet och körglädje oavsett förhållanden, även när däcket har gått många mil och slitits ned.

GT-versionen är utvecklad i precis samma anda och med samma stränga standard som används för de övriga däcken i Michelin Road 5 serien. Det innehåller de tekniska framsteg som kännetecknar de övriga däcken i Road 5-sortimentet.

För att tillmötesgå de högt ställda kraven som ägare av den här sortens motorcyklar har, lägger Michelin Road 5 GT tonvikt på prestanda, inte minst på vått underlag, i kombination med stabilitet och effektiv inbromsning. Detta är särskilt viktigt när föraren hamnar i dåligt väder. I interna jämförande tester landar det nya däcket i topp vad gäller grepp och bromsprestanda på vått underlag, även när så mycket som 50 procent av mönsterdjupet har körts ned.

Michelin Road 5 GT är laddat med innovationer som till exempel Michelin XST Evo-teknik som möjliggör bättre vattenavledning. Med särskild tillverkningsteknik kan mycket sofistikerade formar skapas som gör det möjligt att leverera däck med ännu bättre grepp på våta vägar, samtidigt som de har lång livslängd.

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerat i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna som motsvarar kundernas behov. Michelin tillhandahåller också digitala tjänster, kartor och guider som bidrar till att göra resan till en mer innehållsrik och unik upplevelse. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används inom en rad affärsområden. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 125 000 anställda världen över och 67 tillverkningsanläggningar. Gruppen tillverkade cirka 190 miljoner däck 2018. (www.michelin.com) eller www.michelin.se

pressrelease 130919

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.