MOVIN’ON går i spetsen för hållbar mobilitet och sätter fokus på startups

2020-05-20

Bänka er framför datorn och gör er redo att rösta! Trots att världstoppmötet om hållbar mobilitet i Montreal ställts in, så fortsätter Movin'On att skapa utvecklingsmöjligheter för nystartade företag.

Movin'On Startup Challenge-finalen, kommer istället hållas på nätet den 4 juni från 14.00-16.00 i ett underhållande interaktivt onlineformat.

– Den pågående krisen ska inte stoppa vår verksamhet. Tvärtom, erbjuder den ett unikt tillfälle att lyfta fram den förväntade övergången mot mer hållbar mobilitet, säger Florent Menegaux som är ordföranden i Movin'On. Genom att organisera en online-final för Startup Challenge och stödja unga nystartade företag med nya modeller för hållbar rörlighet, nya affärsmodeller och möjligheter att göra saker annorlunda, rör sig Movin'On i rätt riktning.

Movin'On Startup Challenge-finalen, kommer hållas på nätet den 4 juni från 14.00-16.00, svensk tid.

Tio nystartade företag har valts ut att presentera sig live inför en jury av experter inom Movin'Ons fem kategorier (resurssparande, säkerhet och tillgänglig mobilitet etc). Varje presentation pågår högst 2 minuter och följs upp med en fråga från publiken och en från juryn. Juryn och publiken röstar sedan på sin startup-favorit. De fem vinnarna får skräddarsydda program och stöd med sponsorskap, coachning, synlighet och nätverkande för att utveckla sin innovation. Priserna är ett resultat av solidariteten hos Movin'On-medlemmarna som stödjer detta ansvarsfulla ambitiösa projekt.

Finalen leds av Dan Sobovitz som är en profil inom ansvarsfullt digitalt entreprenörskap. Den förväntas samla mer än 1 000 deltagare som är nyfikna och fast beslutna att bidra till utvecklingen av morgondagens mobilitet som är säkrare, mer ansvarsfull och tillgänglig för alla.

För att ta reda på mer och registrera dig för att delta i programmet online, gå in på www.movinonconnect.com.

www.movinonconnect.com/startup-challenge-the-finale-june-4/

Se videos från de tio finalisterna på https://we.tl/t-X6v7kzZt4V

Om Movin'On
Movin'On är skapad och inspirerad av Michelin och är ett världsledande forum inom samhällsutveckling av konkreta lösningar för att möta utmaningar inom hållbar mobilitet. För att gå från ord till handling arbetar Movin'On och dess partners under hela året i ett ekosystem via Movin'On-laboratoriet "think and do tank". Varje år organiserar Movin'On-gruppen sitt toppmöte för att driva konkreta framsteg i sina projekt och under tre dagar samlas 5 000 deltagare från stora företag, nystartade företag, internationella organisationer, myndigheter och akademi. I år håller Movin'On sitt världstoppmöte online för att fortsätta främja hållbara mobilitetsprojekt med fokus på kollektiv innovation. www.movinonconnect.com

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerat i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna som motsvarar kundernas behov. Michelin tillhandahåller också digitala tjänster, kartor och guider som bidrar till att göra resan till en mer innehållsrik och unik upplevelse. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används inom en rad affärsområden. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 127 000 anställda världen över och 69 tillverkningsanläggningar. Gruppen tillverkade cirka 200 miljoner däck 2019. (www.michelin.com) eller www.michelin.se

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.