Michelin startar året med dubbelseger i Hannover

2020-02

Michelin röstades fram som Årets Däcktillverkare Tire Manufacturer of the Year för andra året i rad vid däckteknikmässan Tire Technology Expo i tyska Hannover. Det är första gången sedan priset instiftades år 2008 som en och samma tillverkare vinner den prestigfylla utmärkelsen två år i rad. Michelins punkteringsfria däck, Uptis, fortsätter skörda segrar genom att vinna Innovation Award.

Florent Menegaux, CEO, Michelin Group kommenterar utmärkelserna så här:

– Det är en ära att ta emot utmärkelsen som Årets Däcktillverkare, Tire Manufacturer of the Year Award,  för andra året i rad, den första gång som detta inträffar i utmärkelsens historia. I kombination med innovationspriset - Innovation Award - som vi fick för vårt punkteringsfria däck Uptis, utgör de här två prestigfyllda utmärkelserna ett erkännande för Michelin Groups strategi. Priserna är källa till stor stolhet för oss men ger också en tydlig signal om relevansen av de handlingsplaner om vi utarbetat för innovativ och hållbar mobilitet. 

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerat i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna som motsvarar kundernas behov. Michelin tillhandahåller också digitala tjänster, kartor och guider som bidrar till att göra resan till en mer innehållsrik och unik upplevelse. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används inom en rad affärsområden. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 125 000 anställda världen över och 67 tillverkningsanläggningar. Gruppen tillverkade cirka 190 miljoner däck 2018. (www.michelin.com) eller www.michelin.se

b9ad66fb58cc8cfa 800x800ar

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.