Michelin och Euromaster erbjuder däck och service till ambulanser

2020-03-31

Michelin och Euromaster erbjuder ersättningsdäck med monteringsservice till ambulanser och sjukvårdsfordon i Stockholm, Göteborg och Malmö i händelse av en däckskada.

För att hjälpa dem som i dagarna står närmast kampen mot Covid-19 har Michelin och Euromaster beslutat att i händelse av en däckskada erbjuda ersättningsdäck utan kostnad till alla ambulanser och sjukvårdsfordon i Stockholm, Göteborg och Malmö.

- Just nu är det viktigt att vi alla står tillsammans och hjälps åt på alla sätt. En ambulans får inte stå still på grund av ett däckhaveri. För att erbjuda vår hjälp i denna svåra situation, ersätter Michelin samtliga skadade däck i Stockholm, Göteborg och Malmö till ambulanser och sjukvårdsfordon[1], säger Peyman Sabet, VD på Michelin Nordic AB.

Hjälpen utförs på samtliga av Euromasters anläggningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, antingen som en mobiltjänst eller direkt på en av Euromasters verkstäder.

- Vi behöver alla bidra för att hålla den kritiska infrastrukturen igång i den här krisen. Därför ber vi alla berörda ambulans- och sjukvårdsförare att kontakta närmaste Euromasterverkstad i dessa städer eller ringa vår mobila service på telefon 0771-829 999 närsomhelst på dygnet i händelse av en däckskada så vi kan hjälpa er. Ni är våra hjältar idag, tack för er stora ansträngning! säger Jürgen Walter, VD på Euromaster i Sverige.

Vårt hopp står nu till omgivningen för att sprida detta budskap till ambulanserna och andra sjukvårdsfordon så att de får kännedom om att denna hjälp kan fås.
Våra kunders och personals säkerhet och hälsa är vår högsta prioritet. Därför har alla Euromasters verkstäder en extra hög hygienstandard och kontaktfri leverans av bilnycklar, bil och expedition mm.
Vi följer noga myndigheternas råd och rekommendationer, och uppdaterar våra rutiner där så behövs.Vår Breakdown service är tillgänglig 24/7 på telefon 0771-829 999.

[1] Detta gäller fram till den 30 juni 2020.

 

Kontakt Euromaster Sverige:
Jürgen Walter, Mobil: +46 70 339 52 66, E-post: jurgen.walter@euromaster.com

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerat i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna som motsvarar kundernas behov. Michelin tillhandahåller också digitala tjänster, kartor och guider som bidrar till att göra resan till en mer innehållsrik och unik upplevelse. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används inom en rad affärsområden. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 127 000 anställda världen över och 69 tillverkningsanläggningar. Gruppen tillverkade cirka 200 miljoner däck 2019. (www.michelin.com) eller www.michelin.se

979c704db39478e5 800x800ar se

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.