Kampen mot Covid -19 pandemin

2020-04-15

Michelin mobiliserar på alla fronter för att producera skyddsmasker och visir genom att öppna tio europeiska fabriker för tillverkning i april 2020.

Alltsedan början av Coronakrisen pågår en kamp mot klockan för att öka antalet tillgängliga skyddsmasker runt om i världen. Som svar på situationen har Michelin mobiliserat sin kapacitet för innovationer, samt gruppens expertis inom forskning, och sin kunskap kring materiel, tillverkning och vetenskap, för att på mycket kort tid tillverka och leverera stora kvantiteter av olika typer av ansiktsmasker. Med det här initiativet tar Michelin en aktiv del i den globala kampen mot Covid-19 pandemin, både genom att öka antalet masker som företaget donerar till anställda inom vården i de länder där företaget verkar, och skydda företagets egna anställda genom att förse dem med skyddsmasker.

Michelin startar tillverkning av ansiktsmasker i 10 europeiska fabriker
Efter den påbörjade inledningsfasen kommer Michelin att tillverka 400 000 ansiktsmasker i Kategori 1 i veckan, antingen i företagets egna anläggningar eller i samarbete med partners eller underleverantörer. Tio fabriker i Europa har redan valts ut[1]. Den europeiska kapaciteten kommer att kompletteras de kommande veckorna tack vare liknande initiativ i Nordamerika.

Dessutom har Michelin gått samman med andra företag, under ledning av det Grenoble-baserade kollektivet VOC-COV, för att ta fram och i stor skala leverera återanvändbara ansiktsmasker.

OCOV® FMP1 eller FMP2-masken har på rekordtid utformats och tillverkats i regionen Auvergne-Rhône-Alpes i Frankrike till en rimlig kostnad och är också miljömässigt hållbar. Den kan tillverkas i stora kvantiteter och återanvändas upp till 100 gånger tack vare tvättbara och utbytbara filter. Produktionen av en omgång prototyper bestående av 5 000 enheter har inletts. Målet är att tillverka en miljon masker i veckan under maj månad för att i slutet av juni ha producerat mer än fem miljoner masker – motsvarande 500 miljoner engångsmasker.

Steriliseringsbara skyddsvisir för sjukhus
På begäran av flera franska sjukhus har Michelin inlett tillverkningen av steriliseringsbara skyddsvisir av polykarbonat avsedda för sjukhuspersonal. Redan nästa vecka kan Michelin-gruppen administrera den outsourcade tillverkningen av 10 000 skyddsvisir.

Michelin är aktivt i många andra projekt som innefattar ventilatorer, komponenter till medicinsk utrustning, positioneringskuddar för patienter och handsprit.

 

[1] Tillverkningsanläggningar i Europa :

Tyskland – Bamberg
Frankrike – Bourges, La Combaude (Clermont-Ferrand), Golbey, Joué les Tours, Ladoux (Clermont-Ferrand)
Italien – Alessandria, Cuneo
Polen – Olztyn
Rumänien - Zalău

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerat i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna som motsvarar kundernas behov. Michelin tillhandahåller också digitala tjänster, kartor och guider som bidrar till att göra resan till en mer innehållsrik och unik upplevelse. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används inom en rad affärsområden. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 127 000 anställda världen över och 69 tillverkningsanläggningar. Gruppen tillverkade cirka 200 miljoner däck 2019. (www.michelin.com) eller www.michelin.se


99af92d522789f53 800x800ar

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.