Årets nordiska Michelinstjärnor delas ut i september

2021-05-05

Michelin har flyttat fram datumet för Michelinguidens offentliggörande av 2021 års nordiska stjärnor till september i år. I ett sammanhang där restauratörer i de nordiska regionerna möter svårigheter ger detta beslut teamen som arbetar med guiden mer tid att slutföra urvalet med samma relevans, allvar och konsekvens som tidigare år. Utdelningen kommer att ske i norska Stavanger och direktsändas i TV och webben.Vår nordiska utgåva har en speciell plats i vår stora Guide Michelin-familj. Kockar från de nordiska länderna har genom att framhålla sina lokala specialiteter, med ett innovativt och hängivet förhållningssätt till gastronomi, spelat en särskild roll inom den kulinariska världen, säger Gwendal Poullennec, internationell direktör Guide Michelin. Trots utmaningarna har man visat stort engagemang för att underhålla sina restauranger och föreslå kunderna fantastiska matupplevelser. Det vill vi lyfta fram och samtidigt bidra till sektorns återhämtning.

Presentationen av Michelin Guide Nordic countries 2021 kommer att hållas i Stavanger Konserthus och för första gången direktsändas i TV i en show producerad av det kulinariska programmet Matkanalen, i samarbete med Visit Region Stavanger, kommunen Stavanger och Rogaland fylkes kommun.

Det är en stor ära för Matkanalen att vara mediepartner till detta fantastiska evenemang, inte bara i gastronomins värld utan för en större publik, säger Öivind Lindöe, VD Matkanalen. Tack vare Schibsted-mediehuset, som Matkanalen är en del av, är vi särskilt glada att sända evenemanget till övriga Norden genom att dela allt innehåll med Aftonbladet.se och Godare.se.

Stavanger, regionen och Rogaland, har valts ut som värdar och partners för lanseringen av den digitala lanseringen av Michelinguidens nordiska stjärnor i september.

Vi ser fram emot att vara en partner till Guide Michelin vid detta viktiga evenemang för Stavangerregionen, säger turistdirektör Elisabeth Saupstad, Visit Region Stavanger. Vi har fantastiska restauranger med några av Norges bästa kockar och är en region med ett utsökt urval av eftertraktade råvaror. Med den uppmärksamhet som Michelinguiden skapar, etablerar vi oss återigen som ett mycket spännande resmål för matupplevelser.

Matälskare kommer förutom via TV också kunna följa ceremonin live via webben (inklusive Michelin Guide Youtube-kanal) där nya nordiska Michelinstjärnor delas ut jämsides med Michelins «Gröna stjärnor» och professionella priser. För att ge matälskare de mest uppdaterade rekommendationerna kommer 2021 års nordiska Michelinstjärnor endast finnas digitalt på guidemichelin.com och på den nya appen MICHELIN Guide, som kan laddas ned gratis via iOS och Android.
 

Praktisk information och detaljer, inklusive datum och tidpunkt för eventet kommer bekräftas senare under sommaren.

 

För mer information kontakta:

Nathalie Hedin, Presskontakt, Michelin
nathalie.hedin@michelin.com
+ 33 (0)6 16 23 10 97

Elisabeth Saupstad, Turistdirektör, Visit Region Stavanger
Elisabeth.saupstad@regionstavanger.com
+47 94 87 87 50

Presskoordinator: Hermine Bond, +46 70 720 09 71, hermine.bond@coast.se

Om Michelin

Michelin har, som det ledande företaget inom mobilitet, åtagit sig att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att tillverka och distribuera de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna för att möta sina kunders behov. Michelin erbjuder också digitala tjänster, kartor och guider för att hjälpa till att göra resor till en rikare och unik erfarenhet. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används i mobilitetsindustrin. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 123 600 anställda världen över och 71 tillverkningsanläggningar i 17 länder som tillsammans producerade 170 miljoner däck 2020. För mer information besök gärna vår hemsida www.michelin.com eller www.michelin.se

b898b09b6e7ef9b4 800x800ar

bcedbe933302a2ea 800x800ar

8aa93ed255f28901 800x800ar

81ce62b91dc7d9a9 800x800ar

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.