Michelin i Sverige

Sedan företaget grundades har det varit Michelins mission att bidra till att främja till mobilitet för varor och människor och utöver detta till social utveckling.

Vårt bredare mål är att tillfredsställa det mänskliga grundläggande behovet av social interaktion, utbyte och upptäckt.

Michelin är ett av världens ledande däcktillverkare, och ett globalt företag med över 115 000 medarbetare.
Michelins Nordiska organisation består av Sverige, Norge, Finland och Danmark. Vi hanterar också försäljningen på Island och Färöarna.

Nästan 200 personer arbetar för Michelin i Norden.

Vårat nordiska huvudkontor ligger i Stockholm, och här jobbar ca. 60 personer.
På huvudkontoret finns supportfunktioner som finans och back office, IT och HR. Det finns också avdelningarna för kommunikation och marknadsföring och leverans.

MICHELIN Nordic AB
Ringvägen 100
11860 STOCKHOLM

I Kungälv, nära Göteborg, ligger vårt nordiska distributionslager som levererar däck till den nordiska marknaden. Här jobbar ca. 75 personer i lagret och med logistik.

Vårat säljteam består av över 80 personer som jobbar i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

Michelins historia

Historien om Michelin startade 1889, då Edouard och André Michelin etablerade företaget i i Clermont-Ferrand i Frankrike. Kort efter söker bröderna sin första patent - det avtagbara däcket. Sedan dess har vi med hjälp av ständiga innovationer förenklat och förbättrat resande av transporter, varor och människor.  Idag har Michelin en ledande position på världens marknad för däck, men också när det gäller reserelaterade tjänster som karttjänsten ViaMichelin och Guide Michelin (https://guide.michelin.com/en).

wec shanghai la course aux titres est lancee
Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.