DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

Varför Michelin?

Varje år tillverkar Michelin 171 miljoner däck vilket betyder att det rullar ut cirka 19 500 däck i timmen, dygnet runt från våra fabriker! I våra testanläggningar körs samtidigt ett MICHELIN-däck jorden runt var 12 minut i våra slit-och uthållighetstester. Det är inte konstigt att några av världens största biltillverkare väljer att montera Michelins däck på sina bilar!

 

Vinterdäck Volvo

 

Avancerad forskning & utveckling


På Michelin jobbar 6000 forskare, ingenjörer och kemister med forskning och utveckling av nya innovationer på något av våra utvecklingscentrum i Frankrike, USA eller Japan. Varje ny produkt testas sedan under de mest krävande förhållandena. I vår testanläggning i Ivalo i norra Finland testar vi våra dubbade och dubbfria vinterdäck för körning i alla vinterförhållanden. Michelin bedriver också forskning inom trafiksäkerhet med omfattande studier av körbeetenden och analyser av tusentals verkliga körsituationer. Det är tack vare våra forskningscentrum och duktiga ingenjörer, våra samarbeten med ledande universitet och studier inom trafiksäkerhet som vi fortsätter leverera viktiga däckinnovationer.

 

World Rally Championship - Innovation och extrema tester

 

Motorsport och rally är också en viktig del i vår Forsknings- & Utvecklingsverksamhet och ger oss otroliga möjligheter att testa nya teknologier och studera däckens prestanda under de mest krävande förhållandena. Under Rally Sweden, den enda deltävlingen i World Rally Championship som körs helt under vinterförhållanden, utsätts däcken för extrema belastningar som kräver innovativa lösningar och den senaste teknologin. Det är något vi tar tillvara när vi utvecklar våra vinterdäck till personbilar och SUVs och som hjälper dig att köra säkrare. Läs mer om Michelin och Rally Sweden eller besök Rally Swedens officiella hemsida.

 

Michelin Total Performance - Varför presterar Michelin i alla lägen?

 

För Michelin är det viktigt att dina vinterdäck inte bara presterar på ett underlag utan på alla vinterväglag. Du ska inte bara kunna känna dig trygg på is, utan även på snö, i snöblask & snömodd och på torra & våta vintervägar. I Sverige kan temperaturen sjunka och stiga snabbt och körförhållhandena ändras lika hastigt, då är det viktigt att dina vinterdäck klarar omställningen och presterar lika bra på alla vinterväglag.

 

 

Tack vare Michelins teknologi, avancerade forskning & utveckling och rigorösa tester presterar våra vinterdäck på alla väglag och under alla förhållanden. När du behöver alla vinteregenskaper i ditt däck kan du känna dig säker att vi inte kompromissat på någon punkt. Vi kallar det Michelin Total Performance.

 

 

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

Ort, gata eller postnummer