DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

Ivalo - där laboratoriet möter verkligheten


Varje år testar vi våra vinterdäck under de mest extrema förhållandena i Ivalo längst uppe i norra Finland. Det är här Michelin har sitt officiella testcenter för vinterdäck och där vi under lång tid byggt upp kunskap om vinterdäck och körning i vinterförhållanden. Det är här vi testar och optimerar prestanda för grepp på snö och is, i slask och snömodd och på vått och torrt underlag. Vi kompromissar inte på någon punkt.

 

Ivalo Testcenter


På Michelin jobbar 6000 forskare, ingenjörer och kemister med Forskning och Utveckling, i Ivalo möter laboratoriet verkligheten under de mest extrema förhållandena. Vår forskning har bland annat resulterat i Michelin  Flex-Ice, en gummiblandning som framtagits speciellt för att ge bibehållet grepp också i extrema vinterförhållanden med snö och is. Ett annat exempel är "Advance Tread Blocks" med mikropumpar som suger upp vatten på isytan och bidrar till att ge bättre grepp på snö och is.

Vinterdäck i framtiden

Det råder just nu en diskussion i Sverige om dubbdäck och dubbfria vinterdäck. I Stockholm, Göteborg och Uppsala råder dubbdäcksförbud på vissa gator, syftet med förbudet är att minska vägslitaget och sänka partikelhalterna, allt för att bättre respektera miljön. Du kan läsa mer om förbudet mot dubbade däck i Stockholm här.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

Ort, gata eller postnummer