DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

Att välja vinterdäck

När du väljer vinterdäck är det viktigt att tänka på dina behov, dina körvanor och om du t ex ska åka på vintersemester. Eftersom vägförhållandena skiljer sig mycket från norra till södra Sverige är det också viktigt att ta i beaktning hur vägförhållandena ser ut just där du bor. 

Dubbat eller odubbat?


Det finns tre olika typer av vinterdäck; dubbade vinterdäck, nordiska dubbfria vinterdäck samt mellaneuropeiska dubbfria vinterdäck. För att ta reda på vilket vinterdäck som passar just dina behov rekommenderar vi att du gör vårt däcktest och samtidigt tänker på var och under vilka förhållanden du kör mest på vintern. Vinterdäck används under mycket varierande förhållanden och många däckegenskaper måste förenas i ett och samma däck. Vi rekommederar därför att du även studerar tabellen nedan för att se villken typ av vinterdäck som passar just dina behov.

 

STRO-Vinterdäckstabell

Ju fler stjärnor desto bättre egenskaper. Källa The Scandinavian Tire & Rim Organization (STRO).


Oavsett vilken typ av vinterdäck som passar dina behov har vi ett bra alternativ för dig. Genom innovationer och avancerad teknologi lyckas vi förena flera viktiga vinteregenskaper i ett däck som ger utmärkt prestanda på vått och torrt underlag samt på snö och is.

 

Våra vinterdäck

 

Michelin erbjuder tre linjer av vinterdäck för att du ska kunna välja ett däck som passar dina behov och körförhållanden så bra som möjligt. De tre linjerna är MICHELIN X-ICE, MICHELIN X-ICE North och MICHELIN ALPIN. Om du kör en SUV/ 4x4 får varje däck tillägget "LATITUDE" tex MICHELIN LATITUDE X-North.

 

MICHELIN X-ICE North är ett dubbat vinterdäck för nordiska vinterförhållanden som klarar hårda vintrar och passar alla typer av bilar. Genom forskning och utveckling samt erfarenhet från motorsport under de mest extrema vinterförhållanden ger dig MICHELIN X-ICE North säkerhet på vintern med respekt för miljön.

 

MICHELIN X-ICE är ett dubbfritt nordiskt vinterdäck med Flex-Ice teknologi, en gummiblandning som framtagits speciellt för att ge bibehållet grepp också i extrema vinterförhållanden på snö och is. Advance Tread Blocks, med mikropumpar suger upp vatten på isytan och bidrar till att ge bättre grepp på snö och is. I vissa städer råder dubbdäcksförbud på vissa gator för att minska vägslitaget och sänka partikelhalterna, då är MICHELIN X-ICE ett utmärkt dubbfritt alternativ.

 

MICHELIN ALPIN är ett mellaneuropeiskt dubbfritt vinterdäck framtaget för små, mellanstora och stora familjebilar. MICHELINs banbrytande gummiblandning Helio Compound+ används för bra grepp på torra, våta och snöiga vägbanor.

 

För att se alla vinterdäck från Michelin, klicka här.

 

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

Ort, gata eller postnummer