DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

Michelin och Rally Sweden

Däcktest under extrema förhållanden

Motorsport och rally är en viktig del i vår Forsknings- & Utvecklingsverksamhet och ger oss otroliga möjligheter att testa nya teknologier och studera däckens prestanda under de mest krävande förhållandena. Rally Sweden är inget undantag, år efter år är vi på plats i de värmländska skogarna och testar i ett riktigt ”verklighetslabb”.  För Michelin är det en självklarhet att ta med våra erfarenheter av körning på snö och is under de mest extrema förhållandena när vi utvecklar nästa generations vinterdäck. MICHELIN X-ICE North och MICHELIN X-ICE är två exempel på vinterdäck från Michelin som har Rally Sweden i sitt DNA. Något som du som förare också vinner på när du kör med vinterdäck från Michelin.

 

Rally Sweden


Michelin är sedan länge en av de officiella leverantörerna till WRC (FIA-World Rally Championship) där Rally Sweden ingår som en deltävling. Rally Sweden startade som Midnattsolsrallyt 1950 som en sommartävling, 1965 kördes rallyt för första gången på vintern och bytte namn till Svenska Rallyt. Fram till 2004 när Sébastien Loeb vann tävlingen hade rallyt bara vunnits av förare från Sverige och Finland!


WRC-serien och Rally Sweden utsätter våra däck för extremt stora påfrestningar vilket pressar våra ingenjörer till det yttersta samt att hela tiden testa och utveckla nya innovativa lösningar. Kyla, slask, snö och is, vi har testat allt under de mest extrema förhållandena.


Rally Sweden kan du läsa mer om själva tävlingen och hitta information om viktiga datum. Besök också gärna Michelins egna hemsida BESTOFRALLYLIVE.COM där du kan läsa de senaste nyheterna inom motorsport och rally.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

Ort, gata eller postnummer