DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

Scandinavian Touring Car Championship - STCC

Norra Europas största racingevent, förare i internationell toppklass, fullblodsracingbilar med högsta prestanda och tusentals förväntansfulla racingentusiaster. STCC ställer höga krav på alla inblandade, förare, bilar och däck.


STCC är svensk elitracing som är både spännande att följa och spektaktulär, samtidigt som reglerna ger jämna och tuffa dueller.

 

Under kolfiberkarossen på bilarna i de olika teamen i STCC hittar man den absolut senaste tekniken och bilarna levererar över 400 hästkrafter och med en vikt på strax över 1000 kilo har man en bil med topprestanda. 0-100 på tre sekunder och toppfarter på 300 km/h innebär racing i toppklass, stora utmaningar för förarna och extrema belastningar på däcken.

 

STCC - Volvo Polestar

 

Sveriges racingbanor är generellt ganska korta och krävande med mycket svängar. För STCC har Michelin tagit fram ett helt nytt unikt däck specialanpassat till STCC och de svenska banförutsättningarna. Michelin är stolta över att vara officiell leverantör av däcken till STCC och att vara en del av svensk racing.

 

Förutom huvudklassen i STCC levererar Michelin däck till följande klasser, Carrera Cup, Formel Renault 1,6 och Swedish GT.

 

Läs mer om STCC och se årets tävlingsschema

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

Ort, gata eller postnummer