Michelin i Sverige

 

I början av 20-talet fick Monsieur Clouet i uppdrag av Michelin i Frankrike att besöka de nordiska länderna för att organisera försäljningen av bildäck. Sedan 2003 är alla nordiska länder organiserade under Michelin Nordic AB med verksamhet i Danmark, Finland, Norge och Sverige, där även huvudkontoret återfinns.

Michelins nordiska huvudkontor finns i Stockholm. Där arbetar cirka 100 personer inom marknadsföring, försäljning, kundservice, personal, kommunikation, IT och miljö.
Dessutom har Michelin Sverige ett femtiotal personer som arbetar ute på fältet runt om i landet. I Kungälv ligger Michelins nordiska logistikcenter som sysselsätter cirka 75 personer.


Michelins Historia

Historien om Michelin börjar 1889 när Èdouard and André Michelin grundar företaget i Clermont-Ferrand, Frankrike. Kort därefter ansöker bröderna om sitt första patent - det löstagbara däcket. Sedan dess har vi med hjälp av ständiga innovationer förenklat och förbättrat resandet och transport av varor och människor. Idag har Michelin en ledande position på världsmarknaden för däck, men också när det gäller reserelaterade tjänster som karttjänsten ViaMichelin och Guide Michelin.

capturdsdsdse

capturdsdsdse

Behöver du mer hjälp?