Om Michelin

 

Michelin är en av världens ledande däcktillverkare och är ett global företag med över 115 000 medarbetare i världen.
Michelins nordiska organisation består av Sverige, Finland, Norge och Danmark, vi hanterar även försäljningen på Island och Färöarna. Cirka 200 personer arbetar för Michelin här i Norden.

Vårt Nordiska huvudkontor ligger i Stockholm och här jobbar cirka 60 personer. På huvudkontoret finns stödfunktioner som ekonomi och back office,  IT och HR. Här sitter även kommunikation och marknadsföring och supply.

I Kungälv, nära Göteborg, finns vårt Nordiska distributions center, härifrån levereras däcken till den nordiska marknaden. Här arbetar cirka 75 personer inom lager och logistik.

Vår säljstyrka består av runt 80 personer som arbetar i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

Nordiskt huvudkontor i Stockholm
MICHELIN Nordic AB
Ringvägen 100
11860 STOCKHOLM

Distributionscenter i Kungälv
Bilgatan 19
SE-442 18 KUNGÄLV


Michelins Historia

Historien om Michelin börjar 1889 när Èdouard and André Michelin grundar företaget i Clermont-Ferrand, Frankrike. Kort därefter ansöker bröderna om sitt första patent - det löstagbara däcket. Sedan dess har vi med hjälp av ständiga innovationer förenklat och förbättrat resandet och transport av varor och människor. Idag har Michelin en ledande position på världsmarknaden för däck, men också när det gäller reserelaterade tjänster som karttjänsten ViaMichelin och Guide Michelin.

capturdsdsdse

capturdsdsdse

Behöver du mer hjälp?

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.
IE
firefox
chrome
edge
safari
opera