Däcktryck på bana


Korrekt tryck på bana

Ett korrekt tryck gör att optimala prestandanivåer kan uppnås. 
Trycket ska ställas in i omgivningstemperatur och beror på däcken som du valt att montera på din motorcykel:

tableau pression 1 uk

För motorcyklister med sortimentet MICHELIN Power Performance kan Michelins tekniska team ge snabba råd om justeringen av däcktryck beroende på:

  • Luft-/bantemperatur
  • Banans slitning
  • Motorcyklistens skicklighet

Använda däckvärmare:

Däcken MICHELIN Power Slick Evo, MICHELIN Power Cup Evo och MICHELIN Power RS har utformats för en kort uppvärmningstid: en användning av däckvärmare är inte nödvändig.

Vid användning av däckvärmare ska trycket i omgivningstemperatur, innan den första körningen, vara den samma som utan däckvärmare.

En användning av däckvärmare gör att driftstrycket kan nås snabbare. Under inga omständigheter kan du starta med ett lägre tryck när däckvärmare används. Huvudmålet med däckvärmare är att nå ett optimalt driftstryck snabbare för en lägre uppvärmningstid i början av körningen.

Däckvärmare ska användas på temperaturer mellan 70 °C (kall yta) och 90 °C (varm yta) i minst en timma innan den första körningen.

I kalla förhållanden ska däckvärmare inte ställas in på en för hög temperatur. Ju kallare det är, desto lägre ska däckvärmarens temperatur vara för att undvika att däcken kan kylas ner under körningen. Däck som kyls ner under körningen kan förvränga motorcyklistens uppfattning om aktuella prestandanivåer.

Om däckvärmare används med MICHELIN Power Rain, ska de justeras till temperaturer mellan 30 °C (kall yta) och 50 °C (varm yta).

Dessa rekommenderade tryck ges för användning på banor. För användning på väg gäller tillverkarens rekommenderade däcktryck. Med racingdäck som godkänts för väg, eller gatdäck för tillfällig användning på bana, är det viktigt att se till att däcktrycket återgår till en korrekt nivå för användning på väg efter användning på en bana.

tableau pression 2 uk

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.