Motorcykel Bakgrund landing page reco handling Tips och råd

Känn igen svårigheter med däckhantering

Det är inte lätt att gå till botten med orsakerna till olika prestandaproblem. Prestandaproblem kan orsakas av däck (typ av däck, fel tryck...) och/eller byte av fordon (tillbehör, last...). Däck är inte alltid det enda som ska beaktas.

Motorcykel Piktogram kickback Tips och råd

Vobblar

En skarp sidvägs rörelse på framsidan (gaffeln rör sig höger och vänster), den är oregelbunden och mycket snabb och inträffar vanligen under acceleration och aktiveras av ett externt slag (en grupp, skarv i asfaltbeläggning).

Motorcykel Piktogram shimmy Tips och råd

Skakning

En långvarig sidleds gungning på framgaffeln på låga hastigheter (<100 km/h / 60 mph) under bromsning.

Motorcykel Piktogram weaving Tips och råd

Weaving

En vågliknande rörelse med varierande svårighetsgrad som kan uppstå när man kör i en rak linje eller i en kurva och uppträder vanligtvis på en medelhastighet på ungefär 140 km/tim (90 mph).

Motorcykel Piktogram vibrations Tips och råd

Vibrationer

De inträffar över hela framgaffeln/hjulet i vanliga fall på hastigheter runt 90 till km/tim (55 till 80 mph).

Däck är inte alltid den enda orsaken

Viktfördelningen har en betydande påverkan huruvida ett fordon kommer att utveckla ett problem eller inte. Tillägg av tillbehör eller ändringar (icke originala topplådor, väskor, kåpor, vindruta, handtag, säte, hjul osv.) kan även inverka på prestandan.

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.