DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

Däck och väderförhållanden

Däck och väderförhållanden

 • Hur förändras greppet i vått väglag och med temperaturen? Och vid torrt väglag?
  När det regnar kan däckgreppet snabbt variera med temperaturen – optimal prestanda erhålls vid medelhöga temperaturer. Exakt vilken temperatur som bäst prestanda uppnås vid, beror på däcket ifråga.
 • Är det nödvändigt att lägga på vinterdäck på en 4WD SUV? Vilka ska jag i så fall välja?
  Utrustar du din SUV med MICHELIN vinterdäck, förbättrar du inte bara din säkerhet rent allmänt utan också bilens prestanda, speciellt på snö. För att kunna ge dig råd om bästa däck, behöver vi veta dimensionen på de däck som du har på bilen nu. Se vidare på MICHELINS webbplats för ytterligare information om rätt däckdimension.
  06/2013 - Sportdäck- club911.net
 • Hur påverkar däckslitaget körningen på våt bana?
  Både greppet och responsen vid vått väglag avtar med däckslitaget. Speciellt mycket avtar vattenplaningsprestandan märkbart när man kör genom vattenpölar i hög hastighet. Kontrollera så att du har tillräckligt mönsterdjup, både för att köra på banan och sedan för att kunna köra hem från den.
 • Varför har era touringdäck längsgående kanaler för att leda bort vattnet och inte V-formade från mitten på slitbanan och ut till skuldrorna på däcket?
  MICHELIN avsätter mycket stora summor och resurser för forskning och utveckling. Vi är dessutom den enda däcktillverkare som har sin egen mätgrop som gör det möjligt att mäta hur effektiva olika tekniska lösningar är i praktiken. Våra tester har visat att två längsgående kanaler leder bort vattnet på det mest effektiva sättet.
  06/2013 - Sportdäck- club911.net

Älskar du prestanda?

High perfomance-däck

High perfomance-däck

Upptäck Michelins utbud av högprestandadäck – High Performance. Hitta dina
Upptäck MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Upptäck MICHELIN Pilot Sport 4 S

Har du sett en av Michelins senaste innovationer? Se mer om detta däck
MICHELIN PASSION

MICHELIN PASSION

En adrenalinfylld kanal på YouTube helt ägnad åt motorsport och hög prestanda Kolla in den nu