DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

Märkning på sidan av däcket

Märkning på sidan av däcket

 • Hur tyder man märkningen på sidan av ett Track Day- eller landsvägsdäck?
  För landsvägsdäck, se ”Så tyder du däckmarkeringarna”. Tyckte du att det här var intressant? Varför inte dela det med andra intresserade?
 • Hur tyder man märkningarna på sidan av ett Track Day- eller landsvägsdäck?
  Motorsportdäck har en annan dimensionsbeteckning än landsvägsdäck. Om vi tar dimensionsbeteckningen 20/65-18 på ett rallydäck som exempel, så betyder ”20” bredden på däckmönstret i cm, ”65” avser den totala diametern i cm och ”18” fälgdiametern i tum.
 • Var hittar jag tillverkningsdatumet på sidan av ett landsvägsdäck?
  Det anges av de 4 sista siffrorna i DOT-koden. De första 2 siffrorna anger veckonumret och de 2 sista året för då däcket tillverkades. En DOT-kod som slutar med "1310” innebär alltså att däcket tillverkades vecka 13 år 2010, d.v.s. i mars 2010.
  Så tyder du däckmarkeringarna
 • Finns det någon skillnad mellan däck som är märkta med godkännandemärket ”N” och sådana som ej är det? Om så är fallet, vad är skillnaden?
  Ja, det finns en skillnad, speciellt när det gäller tillverkare, som Porsche, som är vår partner. I vissa däckserier har däck märkta med ”N” ett annat mönster än de däck som saknar denna märkning. Så är fallet med Michelin Pilot Alpin 4. Men det fungerar även åt andra hållet. Om vi tittar på det senaste däcket från MICHELIN för Porsche – Michelin Pilot Sport Cup 2 – har kunderna en ytterligare fördel av att detta däck tagits fram tillsammans med biltillverkaren.
  10/2013 - Från bana till landsväg - club911.net
 • Vilket samband fins det mellan dimensionerna på landsvägsdäck och de på motorsportdäck?
  Märkningssystemen för landsvägsdäck respektive motorsportdäck skiljer sig åt vilket gör en direkt jämförelse svår. Om vi t.ex. tar ett WRC-däck märkt 20/65-18 så motsvaras detta av ett landsvägsdäck av dimensionen 225/40-18.

Älskar du prestanda?

High perfomance-däck

High perfomance-däck

Upptäck Michelins utbud av högprestandadäck – High Performance. Hitta dina
Upptäck MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Upptäck MICHELIN Pilot Sport 4 S

Har du sett en av Michelins senaste innovationer? Se mer om detta däck
MICHELIN PASSION

MICHELIN PASSION

En adrenalinfylld kanal på YouTube helt ägnad åt motorsport och hög prestanda Kolla in den nu