DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

Förläng livslängden för dina däck

Förläng livslängden för dina däck

 • Under ett 24-timmarslopp, där väderförhållandena kan ändras, hur gör man för att hantera trycket i de olika däcktyperna för att förlänga deras livslängd?
  Oberoende av om vi talar om däck av typen soft, medium eller hard, kan deras livslängd variera enormt mycket. Detta beror på att det är många faktorer som påverkar prestandan, som väderleken, bantemperaturen, banans skick, bilen i sig och förarens körstil. Genom att hjälpa de team som deltar i 24-timmars på Le Mans välja rätt däck, har Michelin slagit livslängdsrekorden för däcken de senaste åren. 2011, klarade Audi R18 TDI fem stints – eller 750 km – på en enda uppsättning däck – vilket hjälpte teamet att knipa förstaplatsen i tävlingen. 2008, tog sig en Aston Martin LMGT1 87 varv runt banan på samma uppsättning regndäck, alltså totalt 1.231 km. Rätt däcktryck, anpassat efter temperaturen i banan och banans skick, säkerställer att bilen kan prestera på topp och att däckens livslängd maximeras. Vid fel däcktryck, kan däcken slitas avsevärt mycket mer, på ett onormalt sätt och/eller snabbare. Dessutom försämras greppet. Michelins däckingenjörer kontrollerar regelbundet bantemperaturen och har hela tiden kontakt med de olika teamen för att kunna rekommendera dem det för tillfället idealiska däcktrycket. Enkelt uttryckt väljer man däck beroende på väderförhållandena och – i synnerhet – temperaturen i banan. För varmare bantemperaturer är hårdare däcksblandningar att föredra, medan mjuka däck passar bättre vid kallare banbeläggning.
  06/2013 - Sportdäck- club911.net
 • Hur kan jag förlänga däckens livslängd vid körning på bana?
  Kör successivt upp i hastighet, sedan de varv du kör för fullt, och låt till sist däcken svalna av under ett par långsammare varv. 2 sessioner om vardera 4 varv i full fart ger mindre slitage på däcken än 1 session om 8 varv.
 • Förutom att köra försiktigt, hur kan jag förlänga livslängden för mina däck?
  Det finns många faktorer att tänka på här. Livslängden för ett däck påverkas av trycket, fysiska skador, tjälskott/gropar i vägbanan, gummislitaget, väderleksförhållandena, vilket underhåll däcken får, för mycket last ombord, för hög hastighet m.m. Rent allmänt kan man dock säga att det finns tre faktorer som påskyndar försämringen av däcken, nämligen fysiska skador, bristande underhåll och klimatförhållandena. Allt detta gör det svårt att i förväg beräkna hur lång livslängd ett däck har. Michelin-däck är konstruerade för att erbjuda enastående prestanda många tusen kilometer. Men om man inte tar hand om däcken på korrekt sätt, är chansen större att de slits ned i förtid och får skador. Detta betyder i sin tur att din egen säkerhet på vägen blir sämre. För mer information om detta, läs gärna igenom vår underhållsguide och våra råd gällande körningen.
  06/2013 - Sportdäck- club911.net
 • Hur förvarar man sina däck på bästa sätt när de inte sitter på bilen?
  Däcken ska lagras på ett rent, torrt, luftigt och välventilerat ställe. Temperaturen ska ligga på en jämn nivå och däcken ska inte utsättas för direkt solljus eller regn och ej lagras i närheten av lösningsmedel eller värmekällor. Om däcken ska lagras längre än en månad, och dimensionen tillåter detta, stapla däcken på varandra och rotera däckens ordning i stapeln med jämna mellanrum.
  10/2013 - Från bana till landsväg - club911.net

Älskar du prestanda?

High perfomance-däck

High perfomance-däck

Upptäck Michelins utbud av högprestandadäck – High Performance. Hitta dina
Upptäck MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Upptäck MICHELIN Pilot Sport 4 S

Har du sett en av Michelins senaste innovationer? Se mer om detta däck
MICHELIN PASSION

MICHELIN PASSION

En adrenalinfylld kanal på YouTube helt ägnad åt motorsport och hög prestanda Kolla in den nu