DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

Att välja rätt däck

Att välja rätt däck

 • Kan ni säga vilka däck som är bäst för sedanmodellen av en Mercedes E250 CDI BE Avantgarde Executive BA Blue Efficiency vid normal körstil?
  Det finns en lång rad tänkbara alternativ för din bil, från 16-tums- till 19-tumsdäck. För att kunna ge dig ett korrekt svar, behöver vi veta vilken dimension de nuvarande däcken på din bil har. Du kan också använda vår online-service för att få svar.
  06/2013 - Sportdäck- club911.net
 • Vilka krav måste ett däck uppfylla för att godkännas för originalmontering på en viss bil?
  Det finns flera olika standarder och tillvägagångssätt här. Den normala gången före ett godkännande är att biltillverkaren skickar ut specifikationerna för däcken till olika leverantörer redan under utvecklingsfasen för ett nytt fordon. Specifikationerna omfattar detaljer som däckdimension och den beräknade volymen däck som behöver produceras. Däckleverantörerna svarar på detta genom att erbjuda en produkt de redan har i sitt sortiment och tar fram ett affärsupplägg. Därefter utför biltillverkaren tester med de däck som föreslagits. Om de består proven, och affärsuppläget är det rätta, blir de godkända. Utöver detta förfarande finns en något mer komplicerad procedur, där en däcktillverkare tar fram ett nytt däck för att matcha de speciella specifikationerna. När det finns ett etablerat samarbete – som mellan Michelin och Porsche – arbetar företagen med utvecklingen av bilen och däcken parallellt. Däckdimensioner, däcktryck och fälgstorlek skisseras redan före konstruktionsfasen. Ett däck som passar för bilens beräknade prestanda tas sedan fram. Specialiserade team arbetar tätt tillsammans och delar sina testresultat med varandra. Detta tillvägagångssätt är dock ingen garanti för att däcket till slut blir godkänt. När utvecklingsarbetet är slutfört, finns det inget som hindrar biltillverkaren från att skicka ut en anbudsförfrågan för att hitta alternativa leverantörer. Man övergår då till standardprocessen för godkännande för originalmontering.
  10/2013 - Från bana till landsväg - club911.net
 • Jag behöver snart byta däck på min Porsche 997 GTS. Måste jag välja Michelin Pilot Sport 2 märkta med godkännandemärket ”N”? Vilka fördelar och nackdelar har det om man betänker att jag använder bilen både på landsväg och på bana?
  Om man ska köra både på landsväg och bana rekommenderar vi Michelin Pilot Super Sport. Dessa passar bättre på bana än Michelin Pilot Sport 2 (oberoende av om dessa är ”N”-märkta eller ej). Bakom utvecklingen av Michelin Pilot Super Sport ligger erfarenheter och kunskaper som vår verksamhet inom långloppsracingen givit oss. De här däckens exceptionellt höga prestanda gör dem speciellt lämpade för superbilar och sportbilar. Som sådana kan vilken Porsche som helst skos med Michelin-däck. För att vara mer exakt har dessa däck godkänts av samtliga lagstiftande myndigheter i Europa och uppfyller såväl de europeiska som internationella bestämmelserna (UNECE reglemente 30 och 117). De uppfyller de europeiska ETRTO-standarderna (European Tyre and Rim Technical Organisation) samt vägtrafikförordningen, med tillägg. Förutsatt att dimensionen är den rätta och att de uppfyller de prestandaindex (belastningskapacitet och hastighetsklass) som tillverkaren specificerar, kan däcken Michelin Pilot Super Sport monteras på samtliga Porsche-modeller.
  10/2013 - Från bana till landsväg - club911.net

Älskar du prestanda?

High perfomance-däck

High perfomance-däck

Upptäck Michelins utbud av högprestandadäck – High Performance. Hitta dina
Upptäck MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Upptäck MICHELIN Pilot Sport 4 S

Har du sett en av Michelins senaste innovationer? Se mer om detta däck
MICHELIN PASSION

MICHELIN PASSION

En adrenalinfylld kanal på YouTube helt ägnad åt motorsport och hög prestanda Kolla in den nu