DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

KÖRTIPS

MICHELIN vinterdäck. Din säkerhet vår högsta prioritet.

Michelin 27 Apr 2011

Din guide till vinterdäck

Få bättre prestanda med MICHELIN vinterdäck (1) – oberoende av förhållandena.

Oavsett om vintrarna hos dig brukar vara milda eller rejält kalla måste du kunna lita fullt ut på däckens kvalitet. Din säkerhet är vår högsta prioritet. Vinterdäck från MICHELIN är anpassade för dina behov, ser till att du kommer fram och erbjuder dig maximal säkerhet på isiga, snötäckta och våta vägar i vinter.

Passar europeiska vintrar perfekt

Med sin märkning – en symbol (3PMSF) med tre bergstoppar/en snöflinga – är MICHELINs vinterdäck optimerade för att klara de unika krav som de europeiska vintervägarna medför. Även när temperaturen faller, förblir MICHELINs vinterdäck mjuka och smidiga. Det här betyder att bromssträckan blir betydligt kortare (1) och det fantastiska greppet hjälper dig att bibehålla full kontroll över bilen.

Vinterdäck erbjuder mycket bättre säkerhet och prestanda

Vinterdäck innehåller olika typer av silikabaserade gummiblandningar för att däcken ska behålla sin smidighet även vid kyla. MICHELIN Alpin innehåller t.ex. solrosolja för att ge bättre grepp på isiga, snötäckta och våta vägbanor. Eftersom vinterdäck är konstruerade speciellt för att fungera perfekt vid många olika typer av vinterväglag, innebär det avsevärt mycket bättre bromsförmåga, grepp och kontroll att lägga på vinterdäck istället för att köra på sommar- eller året-runt-däck.

Bra att veta


Vinterdäcken är din enda kontakt med underlaget

Den del av däcket som har kontakt med vägytan är ungefär lika stor som din hand. Eftersom däcken är din enda kontakt med isiga, snötäckta och våta vägbanor – välj endast de bästa vinterdäcken för ditt fordon.

Montering och byte

Vi på Michelin rekommenderar att du lämnar montering, balansering och byte av vinterdäcken till proffsen. De har rätt utrustning och teknik för att garantera maximal säkerhet.

Snöflingemärket

Snöflingemärkningen på skuldran på MICHELINs vinterdäck visar placeringen av slitageindikeringen för vintermönstret – utöver indikeringen av det vanliga mönsterdjupet på 1,6 mm. Slitageindikeringen för vintermönstret indikerar ett mönsterdjup på 4 mm. För bästa säkerhet rekommenderar vi att du byter dina vinterdäck när slitaget nått ned till 4 mm:s-markeringen.

Att tänka på inför vintern

När temperaturen faller ute, sjunker också trycket i däcken. Kontrollera därför lufttrycket i däcken när det börjar bli kallt ute. Öka gärna lufttrycket med 0.2 bar inför vintern för att motverka ev. temperatursänkningar.

Sakta, sakta…

För att slippa hjulspinn när man startar på is och snö, är det viktigt att accelerera mycket försiktigt.


HITTA RÄTT MICHELIN-DÄCK TILL DIN BIL

Välj bilmodell eller däckstorlek

  • BIL
  • SUV - 4X4
  • SKÅPBIL/HUSBIL
Loader