DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

KÖRTIPS

CITROËN och MICHELIN går samman för att skapa en miljövänligare bil

Michelin 23 Jun 2011

CITROËN och MICHELIN går samman för att skapa en miljövänligare bil

CITROËN satte som mål att utveckla en miljövänlig bilmodell. Resultatet blev nya CITROËN C4 som presenterades i juni 2010. Den här bilens miljövänliga egenskaper beror till en del på dess däck – CITROËN och MICHELIN hade ett nära samarbete. Så varför är denna nya CITROËN C4 en miljövänligare bil och hur bidrar däcken till denna miljöprestation?

Gröna material

Målet – från produktion till slutresultat – var att minimera bilens miljöpåverkan. Därför är den till 85 % återvinningsbar. Trettio delar på bilen, däribland bakre stötfångaren, dörrpanelerna och hjulhusen, är tillverkade av gröna, miljövänliga, material.

Ingen miljöbil skulle vara fullständig utan energibesparande däck, vilket kan minska bränsleförbrukningen med så mycket som 6 %. Det var också därför som CITROËN och MICHELIN samarbetade. Det däck som valdes var MICHELIN ENERGY Saver, som minskar såväl bränsleförbrukning som koldioxidutsläpp.

Nästa generations däck på nästa generations bil

Däcken ger en balans mellan egenskaperna, vilket bidrar till minskad bränsleförbrukning och minskade CO2-utsläpp, samtidigt som det förbättrar säkerheten och ger längre hållbarhet.

Partnerskap för prestanda


Det nära samarbetet mellan de två varumärkena tog inte slut när nya CITROËN C4 lanserades – vi har också samarbetat med att mäta resultatet av vårt arbete. En efterföljande analys visar att över 30 miljoner liter bränsle har sparats och närmare 72 tusen ton CO2-utsläpp har undvikits, tack vare valet av gröna däck.
  • BIL
  • SUV - 4X4
  • SKÅPBIL/HUSBIL
Loader