DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

KÖPGUIDE

Michelin CrossClimate - Det Nordiska Sommardäcket

michelin 18 Nov 2015

Sommardäcket som erbjuder säkerhet från tidig vår till sen höst

MICHELIN CrossClimate är ett nytt sommardäck som är utvecklat för att klara de väder- och temperaturväxlingar som vår, sommar och höst kan bjuda på i Sverige. Allt från torrt sommarväder ena dagen till mycket nederbörd och kalla temperaturer den andra, och till och med ett oväntat snöfall1.

Utmärkt på sommarvägar

Michelin CrossClimate presterar i klass med övriga sommardäck på sommaren på torrt och vått underlag2 och däcket har bästa graderingen ‘’A’’ på den europeiska däcketiketten för bromsning på våt väg.

Extra säkerhet under tidig vår och sen höst

Michelin CrossClimate erbjuder extra säkerhet under tidig vår och sen höst och är märkt med både M+S (Mud & Snow) och 3PMSF (3-Peak Mountain Snow Flake). 3PMSF är en certifiering som visar på goda egenskaper på snö vid bromsning och acceleration.

Mer för pengarna

MICHELIN CrossClimate erbjuder dig mer säkerhet i tre årstider än ett traditionellt sommardäck. Dessutom har Michelin CrossClimate utmärkt livslängd och kan jämföras med Michelins erkänt långlivade sommardäck Energy Saver + enligt tester genomförda av Dekra Test Center3. Eftersom däcket ger dig extra säkerhet under vår och höst kan du även spara dina vinterdäck tills du verkligen behöver dem.

Michelin CrossClimate är ett revolutionerande nytt sommardäck som tack vare sin innovativa teknologi ger en enastående kombination av olika prestanda som är mycket väl anpassat till de växlande nordiska väderförhållanden som råder i Sverige.

1 Michelin CrossClimate är ett sommardäck med vintercertifieringen 3PMSF. Dock är MICHELIN-CrossClimate inte ett godkänt vinterdäck i Norge och Sverige där lagstiftningen kräver ett däck särskilt framtaget för vinterväglag. Michelin rekommenderar att du alltid kör med godkända vinterdäck i tuffare vinterväglag (bergsvägar, is och snö) samt under vintermånaderna.

2Test av TÜV SÜD från november 2014 till januari 2015 i dimensionerna 205/55 R16 och 195/65 R15
3Jämförbar livslängd med Michelin Energy Saver + enligt genomsnittligt resultat på tester utförda av Dekra Test Center mellan november 2014 och januari 2015 i dimensionerna 205/55 R16 och 195/65 R15.

  • BIL
  • SUV - 4X4
  • SKÅPBIL/HUSBIL
Loader