DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

DÄCKVÅRD

Tre huvudorsaker till däckproblem

Michelin 18 May 2010

Tyre problems

Lär dig mer om däck för att slippa problem

Faror i vägen som hål, glas och stenar är oundvikliga. Det finns dock tre orsaker till däckproblem som går att undvika: felaktigt lufttryck, för hög hastighet och överbelastning. Att se till att dessa tre problem inte uppstår är ett enkelt sätt att få däcken att räcka längre.

För högt- eller för lågt lufttryck

Däck med för lågt lufttryck kan påverka däckets livslängd, körkomfort, grepp och bromsförmåga. För lågt lufttryck gör att däcket sviktar onödigt mycket vilket leder till överhettning, högre rullmotstånd och onödigt slitage. I extrema fall kan det leda till att däcket skadas och måste bytas ut. För högt lufttryck kan förkorta livslängden, minska greppet och ge onödigt slitage.

Körning i höga hastigheter

Däcken riskeras att skadas mer om du kör i höga hastigheter. Om du kör på ett litet hinder på vägen så ger det inte lika stora skador om du håller en lägre hastighet.

SpeedHögre hastigheter ger högre temperaturer i däcket vilket kan vara skadligt. Om du upptäcker att däcket är skadat bör du kontrollera en däckexpert snarast.

Överbelastning

För att vara säker på att däcken inte är överbelastade, kontrollera hur mycket de tål. Du hittar det på däcksidan. För hög belastning gör att däcken utsätts för en alltför hög temperatur vilket kan medföra skador. Följ också fordonstillverkarens rekommendationer för belastning av din bil.

HITTA RÄTT MICHELIN-DÄCK TILL DIN BIL

Välj bilmodell eller däckstorlek

Dina senast lästa artiklar

Det finns inga senast lästa artiklar

  • BIL
  • SUV - 4X4
  • SKÅPBIL/HUSBIL
Loader