Vi syns i trafiken – gratis reflexvästar och rabatt på däck

2020-10-16

Tisdag till fredag, 20-23/10, i nästa vecka delar Michelin ut reflexvästar till cyklister på utvalda cykelleder i Stockholm. Samtidigt vill företaget slå ett slag för att man ska kontrollera sina däck och därigenom bidra till en säkrare trafiksituation inför vintern. Tillsammans med reflexvästen får alla cyklister ett förmånligt erbjudande med rabatt på en uppsättning nya Michelin däck.

Aktiviteten är avsedd att öka synligheten för cyklister när höstmörkret kommer och därigenom bidra till en säkrare trafiksituation. Samtidigt passar vi också på att slå ett slag för trafiksäkerheten på våra bilvägar i vinter och vill med kampanjen påminna om att även se över sina bildäck inför vintersäsongen. Därför erbjuder Michelin rabatt på en uppsättning valfria Michelin däck vid köp i Euromasters webshop: www.euromaster.se

- Michelin har ett engagemang i trafiksäkerhetsfrågor som sträcker sig bortom tillverkningen av säkra däck. Med denna aktivitet vill vi öka cyklisternas synlighet, vilket vi tror är extra viktigt i dessa Corona-tider när många väljer att ta cykeln till jobbet. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att minska antalet olyckor i trafiken och vi hoppas att många ska passa på att utnyttja vårt erbjudande och samtidigt se över skicket på sina bildäck, säger Lotta Wrangle, presschef på Michelin i Norden.

Michelin är partner i WHO’s trafiksäkerhetssatsning ”Decade of Action For Road Safety 2011-2020” som har satt målet att förhindra fem miljoner dödsfall i trafiken runt om i världen till och med 2020.

På följande cykelleder delar Michelin ut reflexvästar från klockan 07.00 på morgonen:
- Tisdag (20/10): Rålambshovsparken/Norrmälarstrand mittemot Courtyard by Marriott
- Onsdag (21/10): Hornstull/Liljeholmsbron
- Torsdag (22/10): Utanför Mall of Scandinavia
- Fredag (23/10): Ringvägen 100

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerat i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna som motsvarar kundernas behov. Michelin tillhandahåller också digitala tjänster, kartor och guider som bidrar till att göra resan till en mer innehållsrik och unik upplevelse. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används inom en rad affärsområden. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 127 000 anställda världen över och 69 tillverkningsanläggningar. Gruppen tillverkade cirka 200 miljoner däck 2019. (www.michelin.com) eller www.michelin.se

94aae82e96939c82 800x800ar

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.