Se Nordens Michelin-stjärnor 2020 direkt på Stureplan

2020-02-06

Den 17 februari offentliggörs vilka restauranger som fått Michelinstjärnor i årets utgåva av den nordiska Michelinguiden: Michelin Guide Nordic Countries 2020. Utdelningen går av stapeln i norska Trondheim i Norge. I Sverige kan ceremonin följas via Live Stream på storbildsskärmen vid Stureplan i centrala Stockholm.

För första gången anordnas ett offentligt evenemang med en öppen inbjudan att följa den sjunde upplagan av den nordiska Michelin-guiden i Trondheims konserthus, Olavshallen. Eventet äger rum på Stureplan och direktsändningen på storbildsskärmen pågår mellan klockan 17.00 -18.30. Restaurang Sturehof med placering mitt på Stureplan håller sin bar och uteservering öppen för gäster som vill följa livesändningen.

- Vi hoppas få se många gäster på vårt evenemang och tillsammans dela vår passion för mat och upplevelser samt fira de nya stjärnmärkta restaurangerna, säger Lotta Wrangle, presschef på Michelin i Norden.

Före premiären av årets nordiska utgåva har Sverige 22 stjärnor. Frantzén i Stockholm har tre. Fäviken Magasinet i Järpen, Vollmers i Malmö, Daniel Berlin i Skåne Tranås, Gastrologik och Oaxen Krog i Stockholm har två stjärnor vardera. I Göteborg har Bhoga, Koka, SK Mat & Människor, Thörnströms Kök, 28+ och Upper House en stjärna. PM & Vänner, Växjö och Malmös Bloom in the Park och SAV en stjärna. I Stockholm har Agrikultur, Aloë, Ekstedt, Mathias Dahlgren-Matbaren, Operakällaren, Sushi Sho och Volt en stjärna vardera.

Traditionen inleddes 1900 när bröderna André och Édouard Michelin, i ett försök att få de nyblivna franska bilförarna att uppleva landsbygden och livet bakom ratten, introducerade sin guidebok med information och tips var bilister kunde äta, sova och få hjälp med sin bil om de stötte på problem.

Guiden innehöll kartor, bensinstationer, råd om däckbyten och en lista över bra ställen att bo och äta på under resan. I två decennier delades guiden ut gratis till bilister i Frankrike. Det var först 1920 som den började säljas för sju franc.1926 delades de första stjärnorna ut till restauranger, då Michelin-bröderna anlitade den förste i en lång rad av mytomspunna restauranginspektörer.

Michelin-guidens historia: https://guide.michelin.com/se/en/about-us

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerat i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna som motsvarar kundernas behov. Michelin tillhandahåller också digitala tjänster, kartor och guider som bidrar till att göra resan till en mer innehållsrik och unik upplevelse. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används inom en rad affärsområden. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 125 000 anställda världen över och 67 tillverkningsanläggningar. Gruppen tillverkade cirka 190 miljoner däck 2018. (www.michelin.com) eller www.michelin.se

84f242efc024d152 800x800ar

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.