Michelins första Sport-däck utvecklat specifikt för eldrivna sportbilar

2021-06-30

  • Första Michelin-däcket utvecklat för att möta de specifika krav på köregenskaper och räckvidd som ägarna av eldrivna sportbilar ställer
  • Låg ljudnivå för högsta bekvämlighet på långfärd
  • Resultatet av de unika erfarenheter Michelin fått i Formel E
  • Typgodkänts för den nya Tesla Model Y

Första Michelin-däcket utvecklat för att uppfylla de specifika krav som eldrivna sportbilar ställer.

Michelin Pilot Sport EV, som finns till försäljning inför sommarsäsongen 2021:

  • Optimalt väggrepp på både torra och våta vägar- genom hela däckets livslängd hänsyn taget till den högre vikt och den viktfördelning som förknippas med eldrivna sportbilar.
  • Överlägsen slitstyrka som svar på det höga vridmoment och de krafter som uppstår vid accelerationen med den här typen av bilar.
  • Michelin Pilot Sport EV med sitt mycket låga rullmotstånd förlänger räckvidden med upp till 60 kilometer vilket gör att ägarna till eldrivna sportbilar kan utnyttja sina bilar till fullo.
  • Tjugofem procent lägre vägbuller tack vare Michelin AcousticTM technology vilket är ett polyuretan-skum i däckets insida som minskar bullret i kupén för behagligare färd i elbilar.

Michelin Pilot Sport EV är resultatet av Michelins unika erfarenhet från Formel E

Som en av grundarna av Formel E, föreslog Michelin en speciell däcklösning för mästerskapets eldrivna formelbilar, ett koncept som liknar det som används i däck för trafik på vanliga vägar. Med Michelins Formel E-däck kan man tävla under alla väderleksförhållanden, och storleken – 18 tum – motsvarar dagens standarddäck.

Michelin Pilot Sport EV drar direkt nytta av de framsteg som Michelin gjort efter sex säsonger i Formel E och innehåller ElectricGrip CompoundTM teknologi som innebär en hårdare gummiblandning i mitten av däckmönstret för att ge det väggrepp som krävs för att klara elbilarnas höga vridmoment. Samtidigt har däcksidorna på det senaste tillägget i Michelin Pilot Sport-familjen samma mönster och märkning som Michelins Formel E-däck

Michelin Pilot Sport EV kommer att börja säljas under 2021 i 14 dimensioner (originalutrustning: 8 storlekar / ersättningsdäck: 6 storlekar) för 19 – 22 tumsfälgar.

Michelin Pilot Sport EV-däck finns redan idag tillgängliga i Kina och kommer att finnas tillgängliga på bilar som levereras i Europa och Nordamerika från och med det tredje kvartalet 2021. Till år 2024 planerar Michelin att öka sin försäljning kraftigt inom det här snabbväxande segmentet.Tjugo-tums Michelin Pilot Sport EV har typgodkänts för den nya Tesla Model Y som redan tillverkas i Kina. Michelin Pilot Sport EV kommer också att vara ett globalt däck och kommer att finnas tillgängligt på fordon i Europa och Nordamerika senare 2021.

PR Manager Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Phone: 0046 8 709 07 76, Mobile: 0046 72 250 07 40, Mail: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerat i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna som motsvarar kundernas behov. Michelin tillhandahåller också digitala tjänster, kartor och guider som bidrar till att göra resan till en mer innehållsrik och unik upplevelse. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används inom en rad affärsområden. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 123 600 anställda världen över och 71 tillverkningsanläggningar. Gruppen tillverkade cirka 170 miljoner däck 2020. (www.michelin.com) eller www.michelin.se

2021 06 30 news 2

2021 06 30 news 3

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.