Michelinguiden skapar barometer för att bevaka återöppningen av stjärnrestauranger runtom i världen

2020-06-10

Michelinguiden har utvecklat en internationell barometer för att underlätta analysen av coronakrisens effekter på restauranger med Michelinstjärnor runt om i världen.

Varje vecka registrerar barometern antalet öppna Michelin-restauranger för de 32 destinationerna där guiden är etablerad. Registreringen av restaurangerna baseras på att de måste kunna visa att de håller öppet minst tre dagar i veckan för att inkluderas.

Verktyget är utformat för att ge livsmedelsbranschen och turistsektorn en global översikt i realtid av takten som stjärnrestauranger över hela världen återöppnar.

Med sin starka internationella närvaro aktiverar Michelinguiden specialister runt om i de olika områdena för att uppdatera och hålla barometern aktuell. Inspektörerna använder all sin lokala kunskap och sina kontakter för att samla information. Beroende på hälsoläget i varje land samlas data in antingen via besök, via telefonsamtal eller genom digitala källor.

– Med barometern tar vi pulsen på global gastronomi för att informera och bygga medvetenhet om vårt ekosystem. I dagsläget håller hälften, 50 procent av världens 3.000 stjärnmärkta restauranger öppet. Vi hoppas att denna information kommer att belysa en sektor med ekonomisk betydelse långt bortom restaurangens portar, säger Gwendal Poullennec, internationell chef för Michelinguiden.

För att aktivt stödja den gastronomiskt intresserade världen under krisen kommer barometern att finnas lätt tillgänglig på Michelinguidens hemsida. https://guide.michelin.com/en

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerat i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna som motsvarar kundernas behov. Michelin tillhandahåller också digitala tjänster, kartor och guider som bidrar till att göra resan till en mer innehållsrik och unik upplevelse. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används inom en rad affärsområden. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 127 000 anställda världen över och 69 tillverkningsanläggningar. Gruppen tillverkade cirka 200 miljoner däck 2019. (www.michelin.com) eller www.michelin.se

b3cffbae08fdab72 800x800ar

bd98fac9bb2db120 800x800ar

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.