Michelin visar upp 9 nyheter inför 2020 på EICMA Show i Milano

2019-11-15

Michelin presenterar flera spännande nyheter inför säsongen 2020 på årets motorcykelmässa 2019 EICMA i Milano i Italien. Inte mindre än nio nya däck introduceras som kommer att stå för 25 procent av Michelins hela försäljning av motorcykeldäck under nästkommande år.

Marknaden för motorcykeldäck växer och Michelin driver innovation och investerar kontinuerligt samtidigt som företaget förstärker sin position. Detta illustrerades senast via förvärvet av Multistrada som är en större aktör inom däckbranschen. Antalet sålda motorcykeldäck från Michelin har fördubblats de senaste tre åren och förväntas fördubblas en gång till inom fem år.

Mobiliteten förändras och utvecklas konstant men särskilt i de snabbt växande städerna. Michelin är känt för sin förmåga att anpassa sig till utvecklingen, och dagens situation är inget undantag. För att möta denna utveckling har företaget byggt partnerskap med flottor av elmotorcyklar, delningstjänster och aktörer inom mobilitet som till exempel Hertz Ride. Till detta kommer Michelins partnerskap med tillverkare av motorcyklar som BMW, Harley-Davidson, Honda, Piaggio och Yamaha som involverar däckproducenten i ett tidigt stadium av utveckling och design.

– Michelin firar i år sitt 130:e år som däckproducent och vi är stolta att vara med på MC-mässan, EICMA 2019 i Milano, säger David Enmark, nordisk marknadschef för motorcykeldäck på Michelin. Vi är glada att kunna fira detta genom att introducera hela nio nya däck på marknaden under 2020 som vi också visade upp på mässan. Detta visar tydligt på vårt fokus att fortsätta utveckla en hållbar mobilitet i framtiden.

Michelins nyheter inför säsongen 2020:

Michelin Power range – fyra nya däck lanseras inom segmentet för sport- och hypersportmotorcyklar som ställer höga krav på prestanda.

Michelin erbjuder nu i och med denna nya range ett komplett erbjudande från väg till tävlingsbana: Power 5, Power GP, Power Cup2 och Power Slick2.

Michelin City Grip 2 – ett nytt däck för den dagliga scooteråkaren som prioriterar maximal säkerhet på olika väglag i växlande väderförhållanden.

Michelin Commander III Touring – för långfärdsåkare som vill lägga många mil bakom sig oavsett väderförhållanden.

Michelin Commander III Cruiser – ett nytt däck för långfärdsentusiaster.

Michelin Enduro XTrem – ett däck med perfekt grepp för tuff off-road körning och extrem enduro vars tävlingar ofta innefattar underlag som varierar från sten, lera, trärötter och kraftigt stupande branter.

Michelin StarCross 5 Mini – ett instegsdäck inom motorcross främst för yngre förare i ett tidigt skede av sporten.

Fakta: EICMA är Europas största motorcykelmässa. Här möts producenter, förhandlare, återförsäljare och MC-intresserade. Mässan arrangeras i Milano i norra Italien och täcker en yta på nära 300 000 kvadratmeter fyllda med motorcyklar, däck, reservdelar och annan utrustning. 

I Sverige sker all försäljning av Michelins motorcykeldäck via Däckstället i Loo och Power Factory. 

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerat i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna som motsvarar kundernas behov. Michelin tillhandahåller också digitala tjänster, kartor och guider som bidrar till att göra resan till en mer innehållsrik och unik upplevelse. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används inom en rad affärsområden. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 125 000 anställda världen över och 67 tillverkningsanläggningar. Gruppen tillverkade cirka 190 miljoner däck 2018. (www.michelin.com) eller www.michelin.se

bccabb584b1535f7 800x800ar

b3841627469b79f3 800x800ar

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.