Michelin RoadBib utökas med fem nya storlekar

2021-03-19

Med fem nya dimensioner inleder Michelin året med att mer än fördubbla den populära RoadBib-familjen av traktordäck.
 

Michelin RoadBib lanserades 2018 och är det första däcket till +200 hästkrafters traktorer, som är speciellt designat för traktorer som kör ofta på vanlig väg. Både på åkern och på vanlig väg levererar RoadBib optimalt, med fokus på hållbarhet och att ge kraftigt grepp oavsett underlag.

Med de fem nya dimensionerna – 540/65 R 30, 650/60 R 34, 650/65 R 34, 650/65 R 42 och 710/75 R 42 – ökas antalet storlekar till totalt sju. Samtliga sju dimensioner är tillgängliga som byte eller som originalmonterade däck.

Michelin RoadBibs starka egenskaper både på åkern och på vägen är ett resultat av däckets speciella mönsterdesign, som består av 52 mönsterblock och en central ”ryggrad” som tillsammans ökar greppet på underlaget. Det speciella mönstret gör att 40 procent av däckets slitbana förblir i kontakt med vägytan – en ökning med 60 procent jämfört med Michelin MachBib-jordbruksdäcket. Den innovativa hybridmönster-designen förbättrar också förarkomforten och minskar bränsleförbrukningen medan traktorn kör på vägen.

Goda vinteregenskaper
Särskilt intressant i Sverige är Michelin RoadBibs goda egenskaper på hala vintervägar. Där gör RoadBib betydande skillnad jämfört med ett traditionellt traktordäck. Detta tack vare utformningen av mönstret på däcket. Dessutom kan däcket monteras med dubbar för ännu bättre grepp på isiga vägar, vilket är viktigt vid arbeten som utförs under vinterhalvåret såsom entreprenörsarbeten och snöröjning.

–Michelin RoadBib har blivit ett populärt däck sedan lanseringen och kunderna har efterfrågat fler dimensioner. Idag rullar traktorer i jordbruken mer än hälften av sin samlade körtid på vanliga vägar. Det motsvarar cirka 80 procent av den totala körsträckan. Utvecklingen gäller fordon som används till olika uppdrag. Därför täcker vårt produktsortiment idag traktorer från 160 till över 400 hästkrafter, förklarar Åge Boller, ansvarig för jordbruksdäck, Michelin Nordic.

–Den största fördelen med Michelin RoadBib-däcken jämfört med ett traditionellt däck för dessa typer av traktorer är ökad komfort oavsett underlag. Samtidigt ger det bredare mönstret en mer exakt styrning medan däckets lägre rullmotstånd bidrar till att spara bränsle. Sist men inte minst ger gummikvaliteten en ökad livslängd i kombination med riktigt bra grepp, säger Åge Boller.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Åge Boller, chef för jordbruksdäck, Michelin Nordic, +45 40 18 02 74, age.boller@michelin.com

Lotta Wrangle, Presschef, Michelin Nordic, +46 72 250 07 40, lotta.wrangle@michelin.com

Michelin, det ledande däckföretaget dedikerat att bidra till att förbättra hållbara transporter av varor och människor genom tillverkning, distribution och marknadsföring av däck till alla typer av fordon. Michelin erbjuder också innovativa företagslösningar, digitala resetjänster och publicerar rese-, hotell- och restaurangguider och kartor. Michelin har huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike och är representerade i 170 länder, har 127 000 anställda som tillsammans producerade cirka 200 miljoner däck år 2019. www.michelin.com eller www.michelin.se

8202805937068bf8 800x800ar

aa0385e044238b76 800x800ar

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.