Michelin och Porsche Panamera sätter varvrekord på Nürburgring

2020-08-17

Nya Porsche Panamera, utrustad med specialutvecklade MICHELIN Pilot Sport Cup 2-däck, har satt nytt varvrekord för ”premiumbilar” på den 20.832-kilometer långa Nordslingan på Nürburgring i Tyskland. Det nya rekordet är 7 minuter 29,81 sekunder.

Panameran, som kördes av Porsches testförare Lars Kern, var försedd med Michelin Pilot Sport Cup 2 ND0-däck, 275/35 ZR 21 fram och 325/30 ZR 21 bak. Däcken har utvecklats speciellt för nya Panamera och kommer att finnas som ett tillval efter bilens marknadslansering.

Efter att ha satt varvrekordet sade Lars Kern:

- Bilens förbättrade kurvtagningsförmåga och de nya Michelin PS Cup 2-däckens bättre väggrepp hade en avgörande betydelse vid Schwedenkreuz. Här lyckades jag nå kurvhastigheter som jag tidigare inte skulle ha trott vara möjlig med Panamera.

De nya Michelin Pilot Sport Cup 2-däcken, som redan är originalmonterade på ett flertal klassledande Porsche-modeller, som 918 Spyder, Cayman GT4, 911 GT3 och GT3 RS, samt 911 GT2 RS, innehåller teknologier som utvecklats på högsta nivå inom motorsporten. Dessa teknologier är nu tillgängliga för landsvägstrafik – vilket ger föraren väggrepp, köregenskaper, säkerhet och slitstyrka av högsta klass.

Däckutvecklingen inkluderar “multi-compound technology” och en utformning av stommen som garanterar mycket bra och konsekvent väggrepp under alla slags väderförhållanden. Däckens styvhet ger exceptionell styrprecision, balans och mycket goda köregenskaper. Som resultat kan hängivna förare dra nytta av en kombination av säkerhet och körglädje som gör att Michelin Pilot Sport Cup 2-däcken passar lika bra för vardagstrafik som för tävlingsbanans krävande förhållanden.

Under Michelins och Porsches gemensamma utveckling av däcken optimerades de och fintrimmades för att passa de egenskaper som Porsche krävde för nya Panamera. Resultatet är däck som inte bara erbjuder mycket gott väggrepp, konsekventa prestanda och utmärkt balans mellan fram- och bakparti, utan också överensstämmer med europeiska reglementen avseende rullmotstånd (R117-2).

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerat i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna som motsvarar kundernas behov. Michelin tillhandahåller också digitala tjänster, kartor och guider som bidrar till att göra resan till en mer innehållsrik och unik upplevelse. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används inom en rad affärsområden. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 127 000 anställda världen över och 69 tillverkningsanläggningar. Gruppen tillverkade cirka 200 miljoner däck 2019. (www.michelin.com) eller www.michelin.se

a067ecd2b6b91460 800x800ar

8815d059684c88b5 800x800ar

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.