Michelin ny partner i 2030-sekretariatet

2019-11-05

Michelin är ny partner i 2030-sekretariatet som arbetar för att Sverige ska nå en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Samarbetet med 2030-sekretariatet är en del i Michelins ambition för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Sekretariatet ser det som en mycket viktig strategisk förstärkning inom transporter, där däcken har en påverkan på allt från utsläpp till buller och säkerhet.

Michelin är ett av världens största däckföretag och arbetar aktivt och brett med forskning och utveckling, där utveckling inom miljöpåverkan är en viktig del idag. Michelin står bakom miljökonferensen Movin’on, tidigare Michelin Challenge Bibendum som startade redan 1998. Detta är en årlig global konferens som samlar ledande personer inom transportsektorn för att gemensamt arbeta för hållbara transporter i framtiden. Vid denna konferens 2018 presenterade Michelin en ambition om att alla däck år 2048 ska tillverkas med 80 procent miljömässigt hållbara material och att 100 procent av alla däck ska återvinnas. I dag är återanvändningsgraden för däck, världen över, 70 procent och återvinningsgraden 50 procent.

- Genom ett flertal olika engagemang, däribland miljökonferensen Movin’on, samt att ständigt ligga i framkanten för att utveckla hållbara däck så arbetar Michelin kontinuerligt för att nå ett mer hållbart samhälle och samarbetet med 2030-sekretariatet blir en viktig del i detta arbete. Just nu utvecklar Michelin däck som är designade att leverera säkerhet även vid lägsta mönsterdjup som innebär att vi både reducerar svinnet av material men också bidrar till att däcken används när de har som lägst rullmotstånd och därigenom använder mindre energi, säger Arne Sköldén, hållbarhetschef på Michelin i Norden.

2030-sekretariatet har nu ett åttiotal partners inom Bilen, Bränslet och Beteendet, därtill en referensgrupp där alla de sju riksdagspartier som står bakom transportsektorns klimatmål till år 2030 ingår. 2030 välkomnar särskilt att vi breddar synen på transporter till att omfatta även däck och kringutrustning.

- I arbetet med att ställa om till hållbara och klimatsmarta transporter behöver vi bredda synsättet och se till fordonets hela livscykel. Här är däck med allt vad det för med sig i buller, rullmotstånd och återanvändning viktiga aspekter. Michelin är ett gott exempel på ett företag som hela tiden breddar synen på hållbarhet, säger Jakob Lagercrantz, initiativtagare till 2030-sekretariatet.

 

För ytterligare information, kontakta:
Jakob Lagercrantz, 2030-sekretariatet, 0708-17 38 08
Arne Sköldén, hållbarhetsansvarig Michelin Nordic AB, 08-709 0705
 

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledande däcktillverkare är Michelin engagerat i att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att utveckla och marknadsföra de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna som motsvarar kundernas behov. Michelin tillhandahåller också digitala tjänster, kartor och guider som bidrar till att göra resan till en mer innehållsrik och unik upplevelse. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används inom en rad affärsområden. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 125 000 anställda världen över och 67 tillverkningsanläggningar. Gruppen tillverkade cirka 190 miljoner däck 2018. (www.michelin.com) eller www.michelin.se

 

89dd38f9fab9ed67 800x800ar

a9abae03278becc0 800x800ar 3

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.