Michelin ingår partnerskap med digitala speditören Sennder

2021-03-30

Michelin har ingått ett långsiktigt partnerskap med Sennder, Europas ledande digitala speditör, för att ge Sennderoperatörer större tillgång till innovativa Michelindäck med speciella villkor. Michelin och Sennder arbetar för att göra godstransporter mer kostnadseffektiva och minska CO2-avtrycket genom en rad tjänster.

Partnerskapet ger Sennders transportörer anpassad tillgång till Michelindäck med lågt rullmotstånd som sänker bränsleförbrukningen och ökar däckets körsträcka, vilket gör transporter mer kostnadseffektiva och hållbara.

Transportörer kan välja det däck som bäst passar deras behov. Till exempel Michelins långdistansdäck MICHELIN X® LINE TM-serie, som erbjuder lågt rullmotstånd eller det nya MICHELIN X® MULTI TM ENERGY TM-sortimentet, som är utformat för både kort- och långtransport och sparar upp till 1,2 liter bränsle per 100 kilometer1.

Som en del av partnerskapet kommer Michelin att ge Sennders förare tillgång till sina regummeringstjänster som ersätter däckens slitbana, återvinner däckstommarna och därmed minskar slöseri och gör däcken allt mer kostnadseffektiva. Sennder och Michelins samarbete kommer inledningsvis att fokusera på Nordeuropa och Iberiska halvön, med planer på att skala upp det över andra europeiska marknader under 2021.

–Vi lägger stor vikt vid digital mobilitet och lösningar för hela transportflottor, säger Peyman Sabet, VD på Michelin Nordic. Bara i Europa har vi 1000 anställda som arbetar med den digitala Michelin Services & Solutions-portföljen. Vi ser fram emot att arbeta med Sennder för att utforska nya innovativa vägar.

I över 130 år har Michelin framgångsrikt utvecklat däck, tjänster och lösningar för att förbättra långsiktig rörlighet.

–Vårt partnerskap med Michelin fokuserar på innovation som gör europeisk vägtransport lämplig för en hållbar framtid. Det gynnar både transportörer och speditörer, säger Franck Marcaire, Head of Value Added Services, Sennder. Förutom våra snabba betalningsvillkor och exklusiva bränslekort, har våra transportörer nu tillgång till premium MICHELIN-däck och tjänster genom en digital problemfri process. Michelins regummeringstjänster och däck med lågt rullmotstånd passar perfekt tillsammans med Sennders digitaliserade logistikerbjudande som vi har byggt kring data och koldioxidsnåla bränslen.

 

[1] Beräkningen är baserad på VECTO. Fordon utrustade med 315/70 R 22.5 MICHELIN X® MULTI™ ENERGY™ Z och D, jämfört med fordon som är utrustade med 315/70 R 22.5 MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE och XD. VECTO (Vehicle Energy Consumption Caluculation Tool) är ett simuleringsprogram som utvecklats av EU kommissionen och de europeiska biltillverkarnas branschorganisation ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) för att beräkna bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp för ett fordon i sin helhet.

För mer information, vänligen kontakta:

Richard Andermyr, Marketing Director, Michelin Nordic
+46 70 750 46 06
richard.andermyr@michelin.com

Hermine Bond, presskontakt
+46 70 720 09 71
hermine.bond@coast.se

Om Michelin

Michelin har, som det ledande företaget inom mobilitet, åtagit sig att förbättra sina kunders mobilitet på ett hållbart sätt genom att tillverka och distribuera de lämpligaste däcken, tjänsterna och lösningarna för att möta sina kunders behov. Michelin erbjuder också digitala tjänster, kartor och guider för att hjälpa till att göra resor till en rikare och unik erfarenhet. Michelin utvecklar också högteknologiska material som används i mobilitetsindustrin. Gruppen har sitt huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike, och är verksam i 170 länder, har mer än 123 600 anställda världen över och 71 tillverkningsanläggningar i 17 länder som tillsammans producerade 170 miljoner däck 2020. För mer information besök gärna vår hemsida www.michelin.com eller www.michelin.se
 

Om Sennder

Sennder grundades 2015 av David Nothacker, Julius Köhler och Nicolaus Schefenacker och är nu Europas ledande digitala speditör. Företaget erbjuder speditörer tillgång till vår anslutna flotta med tusentals lastbilar. I en traditionell bransch avancerar Sennder snabbt och fokuserar på digitalisering och automatisering av alla väglogistikprocesser. Sennder hanterar över 10 000 lastbilar över hela Europa med ett team på över 800 personer. Genom att nyttja egen teknik bygger Sennder ett ekosystem som leder branschen in i 2000-talet med högre grad av transparens, effektivitet och flexibilitet. Sennder stöds av några av Europas ledande investerare inklusive Accel, Lakestar, HV Holtzbrinck, Project A, Next47, SCG och Perpetual. Dessutom har Sennder utvecklat partnerskap med Scania och Siemens för att säkerställa innovation och toppmoderna erbjudanden.

9a44f82720b974c6 800x800ar

89ba56a00bc55ad4 800x800ar

83a55fc28876be32 800x800ar

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.