Michelin Årets däcktillverkare 2019

2019-03-19

Michelin har valts till Årets däcktillverkare, ”Tire Manufacturer of the Year”, av en panel bestående av 31 industrispecialister, däck- och fordonstillverkare, professionella industriforskare och universitetsexperter världen över.

Michelin tilldelades det här prestigefyllda priset vid 2019 års ”Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence” vid en ceremoni under ”Tire Technology Expo 2019” vid mässan i Hannover i Tyskland.

Panelen belönade Michelin för flera insatser, i synnerhet företagets initiativ för miljön, produktinnovationer och dess studier om slitna däcks prestanda.

- Michelins initiativ för miljön har varit enastående, säger Judge Klaus Baltruschat.

- Michelin är en av få tillverkare av originalmonterade däck, som ställt sig bakom 2048 års mål för hållbarhet. Michelin har i flera år drivit på marknaden med innovationer och koncept för hållbarhet. Deras initiativ för miljön med till exempel mikroniserat gummipulver och intelligenta däckmönster som ger goda prestanda även när däcken är nästan utslitna är bara några få exempel som kan nämnas här.

Pierre Robert, chef för forskning och utveckling inom Michelin-gruppen, kommenterade så här:

- Däckindustrin är mycket konkurrensutsatt så det är en verklig ära för Michelin att få ta emot den prestigefyllda utmärkelsen ‘Tire manufacturer of the Year’. Innovationer har varit grunden för Michelins framgångar i mer än 125 år och den här utmärkelsen vittnar om det banbrytande arbete som de drygt 6 000 anställda inom forskning och utveckling världen över utför för Michelin.

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Michelin är ett ledande däckföretag med målsättning att bidra till att förbättra hållbara transporter av varor och människor genom tillverkning, distribution och marknadsföring av däck till alla typer av fordon. Michelin erbjuder också innovativa företagslösningar, digitala resetjänster och publicerar rese-, hotell- och restaurangguider och kartor. Michelin har huvudkontor i Clermont-Ferrand i Frankrike och är representerade i 170 länder, har 114 000 anställda, varav ca 300 i Norden, och 70 produktionsanläggningar i 17 länder. Företaget Teknologicenter för forskning och utveckling har verksamhet i Europa, Nordamerika och Asien. För mer information besök gärna vår hemsida www.michelin.com eller www.michelin.se

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.