MICHELIN Track Connect FAQ

Hur fungerar Michelin Track Connect-systemet?

Applikationen är avsedd att använda ihop med MICHELIN Pilot Sport Cup 2 connect-däck och MICHELIN Track Connect-kit. Med denna lösning kan föraren följa resultaten av sin körning i replay-läge, övervaka däcktemperatur och däcktryck i realtid och få rekommendationer på däcktrycket för att optimera prestanda och väghållningsbalans efter aktuella väderförhållanden.

Hur fungerar varvtidtagningen? 

En tidtagningslinje har upprättats för varje enskild bana. Applikationen geolokaliserar fordonet och startar automatiskt tidtagningen när det korsar linjen för att starta eller gå i mål. För att tidtagningen ska gälla måste hastigheten på varvet ligga mellan 80 och 200 km/h.

Vilka smarttelefoner är kompatibla med appen?

För iOS är alla telefoner från och med iPhone SE (första generationen) konfigurerade med minst iOS 13 kompatibla.
För Android måste enheter vara Bluetooth Low Energy-kompatibla (BLE). Samsung-telefoner som är nyare än tre år och konfigurerade med minst Android 5.0 är kompatibla.

Vilka smarttelefoner är kompatibla med appen?

För iOS är alla telefoner från och med iPhone SE (första generationen) konfigurerade med minst iOS 13 kompatibla.
För Android måste enheter vara Bluetooth Low Energy-kompatibla (BLE). Samsung-telefoner som är nyare än tre år och konfigurerade med minst Android 5.0 är kompatibla.

Vilka dimensioner och däck är kompatibla?

Detta system fungerar med 47 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect sizes.

Vilka fordon kan använda detta system? 

För att ta reda på om Track Connect är kompatibelt med din fordonstyp kan du söka i listan över de 270 kompatibla fordonen.

Hur mycket kostar det att koppla ett Michelin Track Connect-kit till mina MICHELIN Pilot Sport Cup 2-däck?

För exakt prisuppgift, hör med din lokala återförsäljare i den bifogade listan med återförsäljare. Kitet kostar ungefär hälften så mycket som en ny uppsättning Cup 2-däck till din bil. Tester har dock visat att körning av däcken i optimala förhållanden kan fördubbla antalet högprestationsvarv på banan. Därför kan Connect faktiskt minska dina årliga kostnader för bandäck. 

Var hittar man MICHELIN Track Connect-systemet?

Appen finns att ladda ner där du hittar appar i din smarttelefon.

MICHELIN Track Connect kan beställas och installeras hos alla specialister på Michelindäck (se bifogad lista). 

Vad ska jag göra första gången?

När systemet har installerats och parats ihop av din återförsäljare/mekaniker behöver du bara starta appen och klicka på START-knappen för att sätta igång med din första uppkopplade körsession!

Hur kan jag använda MICHELIN Track Connect-lösningen med mina andra fordon?

Det är fullt möjligt att dra nytta av MICHELIN Track Connect-lösningen på alla dina fordon, förutsatt att de andra fordonen är kompatibla storleksmässigt och är utrustade med MICHELIN Pilot Sport Cup 2-däck.
För att lägga till ytterligare en bil behöver du bara köpa däck och sensorer, mottagaren i ditt kit kan du använda till alla dina fordon.
Det nya fordonet måste läggas in i appen (Meny ”My garage”, avsnitt ”New car”)

Kan jag köpa enbart sensorerna?

Ja, du kan köpa enbart sensorerna när de inte längre fungerar (uppskattad livslängd är tre år) eller när du vill koppla upp ytterligare ett fordon.

SÅ ANVÄNDER DU APPEN: FELSÖKNING, TIPS OCH TRICKS

Måste jag skapa ett konto för att kunna använda systemet?
Ja, detta gör att du enkelt har tillgång till all din information, oavsett på om du tittar via din smarttelefon, din platta eller din dator. Det gör också att du kan spara alla dina data om du måste byta ut någon av dina enheter (telefon, platta eller dator). Du kan inte använda systemet utan att skapa ett konto.

Hur skapar jag ett konto i MICHELIN Track Connect?
Allt du behöver göra är att ladda ner MICHELIN Track Connect-appen, välja ”Register” och ange efternamn, förnamn och e-postadress. Genom att bekräfta denna information har du skapat ett konto.

Hur lägger jag till en bana eller ett fordon?
De flesta sportbilar som deltar i bantävlingar finns inlagda i appen. Om din bil inte finns med kan du begära att den läggs till direkt i appen. Enbart dimensioner för originaldäck/fordon kan väljas i appen. Specifika, individuella däckdimensioner stöds inte. För att lägga till en bana kan du skicka en begäran via appens kontaktformulär, så att vårt team kan undersöka din begäran.

Tänk om en bana jag ska till inte finns i appen? 
Du kan begära att den skapas i menyn ”Tours”, avsnittet ”Add a tour”, eller direkt i ”Contact us”-avsnittet genom att välja ”I can't find my circuit”. Du kan använda systemet i Road Mode för att kontrollera däcktemperaturen och trycket.

Hur hittar jag sensorerna i appen? 
Detta steg görs när du konfigurerar fordonet i appen. Meny ”My garage”, välj ett befintligt fordon eller konfigurera ett nytt fordon. Gå ner till fordonets planeringsvy, där det finns fyra fält. Varje fält representerar ett däck. Tryck på något av dem för att koppla ihop sensorerna. Om du är professionell och har en ATEQ, välj Auto mode, annars väljer du Manual mode.
För Auto mode, välj det första däcket du vill ställa in sensorn för. Visaren framme till vänster för vänster framdäck, till exempel. Din ATEQ-enhet kan väcka sensorn inne i däcket och tvinga den att identifiera sig. Du har nu registrerat sensorn i bilens vänstra framdäck. Gör likadant för resterande tre däck och bekräfta konfigurationen.
För Manual mode, välj det första däcket du vill ställa in sensorn för. Visaren framme till vänster för vänster framdäck, till exempel. Släpp ut något av luften i däcket tills sensorn i däcket vaknar och identifierar sig. Du har nu hittat sensorn i bilens vänstra framdäck. Gör likadant för resterande tre däck och bekräfta konfigurationen. Se till att fylla däcken med luft igen, enligt tillverkarens rekommenderade kalla däcktryck.

Vad gör jag om mottagaren inte fungerar?
Kontrollera att cigaretttändaruttaget fungerar och att anslutningen är bra. En blå lampa ska tändas på mottagaren när den aktiveras.

Spelar mottagarens position i bilen någon roll?
Det är viktigt att mottagaren placeras i mitten av bilen, med lika stort avstånd till alla fyra däck. Vi rekommenderar att du placerar mottagaren mellan förarsätet och passagerarsätet. Denna position optimerar kvaliteten på mottagningen och därmed informationen från sensorerna i däcken. Om mottagaren inte sitter mitt i bilen kan det hända att delar av informationen från däcken inte når mottagaren korrekt.

Hur vet jag att mottagaren fungerar? 
För att fungera måste mottagaren vara inkopplad i bilens 5V-uttag (cigarettändare eller USB) med en av de medföljande strömsladdarna. När den är inkopplad kommer en vit indikatorlampa att blinka, vilket visar att mottagarenheten är påslagen. En fast blå indikatorlampa betyder att sensorerna och appen i din telefon kommunicerar med varandra.

Bra att veta

Klarar sensorerna av vilken hastighet som helst?
Sensorerna har utformats för användning på bana.
 
Måste jag köpa däcken och uppkopplingspaketet samtidigt? 
Nej. Sensorerna kan monteras på Michelin Connect-däck när som helst. Om befintliga däck används måste de dock avlägsnas från hjulfälgen för att installera sensorerna.  Den största fördelen från Connect-systemet får man emellertid vid användning på nya däck för att optimera prestanda och livslängd redan från början.
Eftersom kitet kan återanvändas från en uppsättning däck till ett annat, kan nya MICHELIN Pilot Sport Cup 2-däck köpas separat.

Vem sätter igång systemet?
Den yrkesperson som distribuerar och installerar MICHELIN Track Connect-lösningen är också ansvarig för att sätta igång och koppla ihop den.
 
Har systemet någon garanti?
Sensorerna och mottagaren har en garanti på två år. Med andra ord, om sensorerna eller mottagaren går sönder inom 24 månader efter igångsättning av lösningen, kommer dessa att ersättas.
Tillbehör som telefonhållare, strömsladdar till mottagare eller cigaretttändaruttag/USB-adapter omfattas inte av någon kommersiell garanti.

Går systemet att återanvända när däcken är utslitna?
Sensorerna kan återanvändas från en uppsättning däck till en annan, förutsatt att de nya däcken är kompatibla med systemet.

Vad har systemet för livslängd (sensorer, mottagare etc.)?
Det finns ingen exakt begränsning i mottagarens livslängd så länge den inte utsätts för stötar och om den förvaras i normala förhållanden (torrt, i temperaturer mellan -20°C och +35 °C). Sensorerna är monterade med ett batteri som har en uppskattad livslängd på tre år (två års kommersiell garanti). Sensorns litiumbatteri går inte att byta ut. 

Kan MICHELIN Track Connect ersätta min bils TPMS-system?
Nej, MICHELIN Track Connect-lösningen ersätter inte den obligatoriska säkerhetsenheten som monteras som standard i bilen. MICHELIN Track Connect-lösningen är en kompletterande enhet som ger ytterligare information om däcktryck och -temperatur.

Behöver däck med monterade sensorer förvaras under särskilda förhållanden? 
Det finns ingen anledning att förvara MICHELIN Pilot Sport Cup 2-däck på något annat sätt än standarddäck. Kom ihåg att ideala förvaringsförhållanden är i ett rum där temperaturen är stabil och måttlig, skyddad från ljus, fukt och tung last.

Kan sensorerna uppdateras?
Nej, för närvarande finns inga planer på att sensorerna ska kunna uppdateras utan att bytas ut. 

Kan mottagaren uppdateras? 
När mottagaren kan uppdateras känner appen av det och föreslår en uppdatering i avsnittet ”My garage” i appen. 

Går det att byta ut batteriet i sensorn?
Nej, i sensorn finns ett litiumbatteri som inte kan bytas ut.

Är sensorerna känsliga för kyla eller värme?
Sensorerna passar förhållandena på banan. Som en indikation är maximal driftstemperatur begränsad till 120°C.

Vad ska jag göra med sensorerna när de måste bytas ut? Finns det någon återvinningskanal?
I sensorn finns ett litiumbatteri som inte kan bytas ut. Den bör lämnas in till en auktoriserad återförsäljare av delar till motorfordon eller en central insamlingsplats för sådant avfall för att skydda miljön och för att följa relevanta miljöregler. I enlighet med EU:s direktiv 2006/66/EG för den europeiska marknaden, måste förbrukade produkter samlas in så att de litiumbatterier de innehåller kan avlägsnas och återvinnas. 

Måste jag koppla ihop min telefon med mottagaren varje gång jag använder den?
Nej, tekniken som används, Bluetooth Low Energy eller Bluetooth 4.0, kräver bara sammankoppling när systemet startas upp första gången (Konfigurationsmenyn i ”My garage”-appen, avsnitt ”Receiver”). Efter detta kommer telefonen och mottagaren att kopplas ihop automatiskt varje gång appen startas, förutsatt att telefonens Bluetooth är aktiverad, och mottagaren är påslagen.

Vad händer om jag byter telefon?
Om du byter telefon behöver du installera appen i den nya telefonen. Alla parametrar som rör ditt fordon (eller dina fordon), inklusive data som rör sensorernas position lagras på ditt konto. Du behöver inte koppla ihop telefonen med mottagaren igen, eftersom data för detta lagras på ditt konto. När applikationen har installerats på din nya telefon väljer du ”Logga in”, och anger ditt användarnamn och lösenord för kontot. Då kommer du in och kan se all din information igen.

Vad händer om telefonen inte hittar mottagaren?
Det första du ska kontrollera är att telefonens Bluetooth är aktiverad och att mottagaren är påslagen. Den måste vara kopplad till en strömkälla. En vit, blinkande indikatorlampa visar att mottagarenheten är påslagen. 
Om telefonens Bluetooth är aktiverad kan detta fel lösas genom att koppla bort telefonen från mottagarenheten. I så fall måste du koppla ihop telefonen och mottagaren igen. För att göra detta startar du appen, går till ”My garage” och hittar avsnittet ”Receiver”, ser till att mottagaren är påslagen och startar en sökning efter närliggande Bluetooth-enheter. Mottagaren bör nu dyka upp. Välj den. Din telefon och mottagaren har nu kopplats ihop. 
Om detta inte fungerar, koppla ur strömmen från mottagaren i en minut, starta om telefonen och upprepa ihopkopplingsproceduren ovan.

Vad händer om ett av däcken skadas?
Sök hjälp hos en däckfirma. Det kan vara möjligt att reparera däcket. Om reparationen innebär att avlägsna däcket, se till att sensorn inte lossnar när däcket monteras tillbaka på fälgen.

Vad händer om jag måste byta däck?
Eftersom sensorerna går att återanvända (inom gränserna för batterilivslängden, ungefär tre år), behöver du byta ut däcken på ett försäljningsställe som tillhör det godkända nätverk som säljer lösningen och därmed installera MICHELIN Track Connect-kitet på dina nya däck.

Kan jag låta mottagaren sitta inkopplad hela tiden?
Ja, men tänk på att om ditt USB- eller cigaretttändaruttag är kopplat till det permanenta 12V-batteriet finns risk att batteriet laddas ur om du står i parkerat läge länge.

Hur skapar jag ett MICHELIN Track Connect-konto?

Allt du behöver göra är att ladda ner MICHELIN Track Connect-appen, klicka på "Register"-knappen och ange ditt efternamn, förnamn, e-postadress och ditt MICHELIN TRACK CONNECT-nummer (anges på baksidan av kartongen)... Genom att validera denna information har du skapat ditt konto.

Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.