DÃCKDÃCK VISA ALLA DÄCKVISA ALLA DÄCK ÅTERFÖRSÄLJAREÅTERFÖRSÄLJARE

Varför välja MICHELIN?

MICHELIN-däck har kortare bromssträcka

Michelin 18 May 2010

Nummer 1 när det gäller säkerhet för konsumenterna
Med rätt däck förändras allt

Safety

Din säkerhet är högsta prioritet för MICHELIN

Däcket är den enda kontaktytan med vägen och är grundläggande för din säkerhet. Under extrema förhållanden måste det styra i kurvor, bromsa och accelerera på olika underlag. Kom ihåg att kontaktytan inte är större än en vanlig hand.

Upp till 3m kortare bromssträcka på våta vägar(2)

Gummit i däcken greppar på rena och torra vägbanor, men om vägen är våt minskar greppet. Michelin tillverkar högteknologiska produkter, som greppar kontaktytan så mycket som möjligt.

Michelin har alltid varit banbrytande när det gäller innovation och för att ge dig maximal säkerhet, sätter vi våra däck på prov i de mest extrema förhållanden året runt. Med MICHELIN ENERGY™ Saver kan du till exempel bromsa upp till 9,8 meter kortare(2) på våta vägar. Liksom fören på en båt, bildar det ett runt avtryck på vägen för att skära genom vattenytan. Det kvarvarande vattnet lagras sedan eller sprids av kanalerna i slitbanemönstret.

 

Grip

Kolla lufttrycket varje månad

Det är viktigt att bevara kvaliteten och prestandan på dina däck. För att göra det rekommenderar vi att du kontrollerar lufttrycket (inklusive reservhjulet) varje månad, och före varje lång resa. Korrekt lufttryck är mycket viktigt för din säkerhet.

Däck med för lågt lufttryck

Med alltför lågt lufttryck riskerar du att däcket går sönder eller hastigt tappar kvarvarande luft. Det innebär att din bromssträcka kan öka mer än 10 meter på våta vägar, vilket är lika med två övergångsställen. Det kan också försämra väggreppet, öka risken för vattenplaning och ge högre bränsleförbrukning. Det minskar också däckens livslängd med upp till 800 mil.

När kollade du lufttrycket senast?

Sex av tio europeiska förare kör med för lågt luftryck enligt en nygjord undersökning. Hälften av dessa hade farligt lågt lufttryck. Michelin vill förändra detta och har ökat sin satsning på att informera förare om problemet. Michelins team är ute på motorvägar och rastställen med kampanjen "Fyll på med luft". Där får föraren gratis kontroll av lufttryck och mönsterdjup samt allmänt skick på däcket.

Att köra med däck vars lufttryck är lågt medför flera risker för din säkerhet, ekonomin och miljön. Därför har MICHELIN skrivit på "European Road Safety Charter" vars mål är att minska antalet dödsfall på europeiska vägar med 50% år 2010 (jämfört med år 2000).

Däck med korrekt lufttryck

  • Ökar säkerheten
  • Förlänger livslängden
  • Optimerar bränsleförbrukningen

En snabbkoll av däckets skick

Kontrollera mönsterdjupet regelbundet. Lägsta nivå är enligt lag 1,6 mm för sommardäck och 3 mm för vinterdäck.

Så kontrollerar du

En Michelin-gubbe på däckskuldran visar var mönsterdjupsindikatorn sitter. Om mönstret har nötts ner till nivån för indikatorn är det dags att byta däck. Michelin rekommenderar starkt att du byter ut dina däck innan den här nivån är nådd.
MICHELIN är det mest välrenommerade däckmärket bland europeiska konsumenter
(studie utförd av TNS Sofres 2008 på de 6 främsta europeiska marknaderna) när det gäller:
  • säkerhet på våt vägbana.
  • produktens tillförlitlighet.

(2) Jämför med sin föregångare.
  • BIL
  • SUV - 4X4
  • SKÅPBIL/HUSBIL
Loader